Gentlemannens guide till hudvård: 6 tips för en snygg hy

guide hudvård för män

Det är längesen som ett ruffigt och ovårdat yttre var ett tecken på manlighet. Den moderna kvinnan vill ha en man som tar hand om sitt yttre. Men det betyder inte att du måste börja fixa naglarna på salong, med en välvårdad hud kommer du långt. Gör något åt din torra och glåmiga hud och följ de här 6 tipsen för en frisk och hälsosam hud.

1. Reparera skadorna med “RTÅ” 

RTÅ står för Rengöring, Toner & Återfuktning och utgör grunden för en bra hudvårdsrutin. Kvinnor känner redan till den här hemligheten, men även män behöver rengöra, tona och återfukta sin hud för att råda bot på torrhet och glåmighet. Men utsätts dagligen,precis som kvinnor, för luftföroreningar, cigarettrök, avgaser och kemikalier.

Män har ofta en grövre och oljigare hud än kvinnor och behöver därför en mild rengöringsprodukt som är anpassad efter deras hud. Men missar ofta att tvätta ansiktet innan de går och lägger sig och detta banar väg för tilltäppta porer, pormaskar och akne.

Efter rengöringen kan du använda en enkel toner med rosenvatten för att fräscha upp huden och göra den redo för återfuktningen. Till sist applicerar du en ultraåterfuktande ansiktskräm som motverkar torrhet, klåda och sprickor. En lätt fuktkräm absorberas snabbt och ger huden näring för att hålla den återfuktad längre.

2. Återuppliva huden med en jaderoller

Män kan absolut också använda raderollers! Dessa hudrullar är populära för sina föryngrande och uppfräschande egenskaper. Använd den för en skonsam ansiktsmassage som minskar intrycket av puffig hud och puffiga ögon genom att stimulera lymfflödet. Det kan också minska intrycket av fina linjer och rynkor och ger en jämnare och klarare hudton. För synliga resultat rekommenderas det att du använder din jaderoller ihop med ett C-vitaminserum. 

Du kan köpa din äkta jaderoller tillsammans med ett C-vitaminserum av högsta kvalitet och ett Gua Sha verktyg för att göra din hudvårdsrutin komplett. https://www.shytobuy.se/eco-masters-jaderoller-med-gua-sha-och-serum.html

3. Skydda huden med solskyddskräm

Det går inte att nog påpeka vikten av solskyddskräm. Inget får din hud att åldras som dom skadliga solstrålarna. Så oavsett årstid kommer en solskyddskräm hjälpa dig att undvika hudskador och förtidigt åldrande. Använd gärna en solskyddskräm med SPF 30 eller högre för att skydda mot UV-strålar som kan leda till både åldersfläckar och rynkor.

4. Exfoliera för att få fram din naturliga lyster

Exfoliering är nödvändigt för att få bort smuts och döda hudceller från det övre hudlagret. Dessa kan annars leda till infektioner och finnar. Om du inte exfolierar din hud täpps porerna till av smuts som byggs upp över tid. Exfoliering verkar på hudytan och ger dig en klar lyster.

Använd en skonsamt exfolierande ansiktsskrubb en till två gånger i vecka för att råda bot på glåmighet och få en klar, mjuk hud. Exfoliering kan också hjälpa dig att mjuka upp skäggstrån för en mjukare rakning med minskad risk för irritation. Om du har normal eller kombinerad hud kan du använda antingen en gelbaserad eller en krämbaserad skrubb

5. Ta hand om dina ögon och läppar med återfuktande kräm

Den känsliga huden under ögat saknar sebumkörtlar vilket gör den extra utsatt för uttorkning. Övertid kan detta visa sig i form av rynkor och fina linjer. För att undvika dessa klassiska ålderstecknen ska du använda en återfuktande kräm runt ögonen och i resten av ansiktet på kvällen innan du går och lägger dig. 

Leta efter en återfuktande kräm med hyaluronsyra för maximal effekt. Du behöver också ge dina läppar lite extra uppmärksamhet eftersom att de är extra utsatta för uttorkning, solskador och nare. Använd ett närande läppbalsam med solskyddsfaktor för att de ska se mjuka och fylliga ut

6. Ta hand om ditt skägg för en komplett look

Det är trendigt med skägg och för många män är det en stilmarkör. Men det är viktigt att hålla det rent för att undvika klåda och irritation. Så tvätta skägget med en särskild skäggrengöring när du duschar för att hålla det rent och fräscht. Följ upp tvätten med en skäggolja för att mjukgöra stråna och undvika mjäll. 

Att tänka på när det kommer till hudvård

Hitta rätt produkter för din hudtyp. Om du har oljig hud bör du välja vattenbaserade produkter. Om du har torr hud ska du undvika tvål eftersom att det är alkaliskt och kan torka ut din hud ännu mer. Leta efter produkter med naturliga oljor, glycerin och hyaluronsyra. Håll dig till din träningsrutin eftersom att det boostar din blodcirkulation, ger näring till dina hudceller, tonar dina muskler och minskar intrycket av lös hud och blemmor.

Undvik solen för att hålla din hud frisk och hälsosam. Skippa inte sömnen eftersom att den är viktig för din huds återhämtning och läkning. Undvik rökning eftersom att det sänker dina kollagennivåer och leder till för tidigt åldrande. Och undvik överdrivna mängder koffein och alkohol eftersom att det kan ha en uttorkande effekt på din hud. Och till sist, ta kontroll över din stress med meditation och håll dig ungdomlig. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *