Gentleman’s Collection – en ny serie viner tillägnad den moderna gentlemannen

I januari lanserar Lindeman’s ett nytt vin under namnet Gentleman’s Collection, inspirerad av grundaren Dr Henry Lindeman som levde under en tid då ridderlighet och respekt var av yttersta vikt. Gentleman’s Collection är tillägnat den moderne gentlemannen – både den han är och den han vill vara. Vinet är ett fylligt rödvin gjort på en blandning av druvorna primitivo och negroamaro och har tagits fram specifikt för den nordiska marknaden.

För Lindeman’s grundare Dr Henry Lindeman utgjorde vintillverkningen kring 1840-talet själva sinnebilden av att vara gentleman. Sedan dess har reglerna förändrats och många män upplever idag att det inte är så enkelt att vara en gentleman som det en gång var. Det visar en undersökning som Lindeman’s har tagit fram i samband med lanseringen av Gentleman’s Collection.

lindemans gentlemans collection 2

Moderna gentlemän efterfrågas 

I Lindeman’s undersökning framgår även att svenska kvinnor anser att ridderligheten hos dagens män är obefintlig, men att 80 procent av dem ändå skulle önska att deras partner är mer av en gentleman. Men det rör sig inte om någon stereotyp gentleman som uppvaktar med blommor, är stark och manlig eller ber om föräldrarnas tillåtelse innan ett frieri. Här pratar vi om en ny, modern gentleman som är ärlig, pålitlig, har koll på klädkoder och är en god lyssnare.

Även när det kommer till vinkunskaper ska en sann gentleman ha koll på sina viner i olika sociala sammanhang. Detta visar att förväntningarna på vad som utgör en gentleman idag har utvecklats för att återspegla dagens värderingar och att traditionella stereotyper anses föråldrade. Och det är till denna moderna gentleman som Lindeman’s har tillägnat Gentleman’s Collection.

Det är intressant att det är så få svenska män som känner sig som en gentleman men att de flesta ändå vill vara det. Det inte är lätt att veta vad man ska göra och hur man ska bete sig och här såg vi att det fanns en lucka som Gentleman’s Collection kan hjälpa till med. Inspirerad av Dr Henry Lindeman och för att stödja mannen på hans resa för att bli den gentleman han vill vara har vi skapat ett vin som vi kallar Gentleman’s Collection, säger Anna Andrée-Jeppe, Marketing Manager Nordics på Treasury Wine Estates.

lindemans gentlemans collection 3

Ett vin för den moderne gentlemannen

Lindeman’s ambition har varit att ta fram ett vin som gör det lätt för män som vill göra ett gott intryck – till exempel när de har vänner på middag eller en date. På flaskans etikett finns även ett gott råd tillägnat den moderna gentlemannen som lyder; “Language Please, A gentleman can make a perfectly emphatic point without the use of a profane language, this is not to say he is not versed in profanity but he frequently has something better to say .”

Gentleman’s Collection 2014 är en fyllig blandning av druvorna Primitivo (45 %), Negroamaro (40 %), Cabernet Sauvignon (10 %) och Merlot (5 %) med toner av mörka frukter, kaffe och choklad. Vinet har en kryddig och lång eftersmak.

Gentleman’s Collection 2014 finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment från och med den 4 januari 2016.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *