Hotell för gentlemän: tre hotell med fem stjärnor i Stockholm

Ett hem är ett av våra rekommenderade femstjärninga hotell i Stockholm

En sann gentleman kan självklart göra sig hemmastadd överallt. Även på ett hotell av lite lägre standard. Det hör till att vara en man av världen, och naturligtvis påverkas inte en äkta gentlemans artiga framtoning och personliga stil av hur många stjärnor ett hotell har. Det gentlemannamässiga uppträdandet kommer, som bekant, inifrån. 

Men av alla de hotell Stockholm har att erbjuda, känner nog en gentleman sig som allra mest bekväm på de etablissemang som förärats med (och förtjänar) fem stjärnor. Som tur är finns det en del sådana att välja på i den svenska huvudstaden. För dig som vill tillbringa en vecka eller två med alla tillgängliga bekvämligheter följer här en liten guide till tre av Stockholms bästa hotell. 

boutiquehotell ett hem stockholm
Ett hem – ett hotell för gentlemän

Hotell för en gentleman med stil och klass

Stockholm har som bekant flera hotell som håller hög standard och är väl ansedda internationellt. Du som gäst har egentligen inga andra förpliktelser än att uppföra dig väl och betala notan när du checkar ut. Men det kan finnas anledning att påminna om hur en riktig gentleman bör uppföra sig. Det kommer nämligen tjäna dig väl att göra ett gott intryck på personal och övrigt klientel på hotellet. 

Tre hotell med fem stjärnor i Stockholm

Många gentlemän som reser mycket väljer att alltid bo på samma hotell i en stad. Och visst finns det en poäng i att bygga upp en god personlig relation med såväl receptionister som städpersonal och bartenders. Men det kan också vara trevligt att vidga sina vyer lite. Om du letar efter ett riktigt bra rum eller en lyxig svit i Stockholm kommer du inte bli besviken om du tar in på något av följande femstjärniga hotell. 

Tänk på att det kan vara klokt att boka i tid. Som Dagens Nyheter rapporterar är hotellbranschen tillbaka på samma nivå som innan corona-pandemin, och många finare hotell blir lätt fullbokade. Särskilt inför helger och högsäsonger. 

Bank Hotel

På Arsenalsgatan i Stockholm hittar du en av huvudstadens gömda hotellpärlor. Det lilla lyxhotellet Bank Hotel är som gjort för en romantisk rendez-vous över en helg tillsammans med din fru eller flickvän. Eller för några dagars egentid.

Här finns ingen anledning att lämna hotellet, rummen är eleganta och i hotellet huserar inte mindre än tre cocktailbarer. (Den sanne gentlemannen väljer självklart Papillon.) Önskar du boka ett chambre separée går det alldeles utmärkt. La Cour är perfekt för en intim middag för upp till sexton personer.  

Grand Hôtel

Det har knappast undgått någon att anrika Grand Hôtel är det självklara valet för alla de världsstjärnor och politiska höjdare som regelbundet gästar Stockholms stad. Väljer du Grand, vackert beläget vid vattnet med utsikt över Stockholms slott, kommer du vara i gott sällskap. 

Fördrinken intas med fördel i Cardierbaren innan du och ditt sällskap går vidare till någon av den prisade kocken Mathias Dahlgrens restauranger. Allt utan att lämna hotellet. Ett sant lyxhotell är som bekant alltid ett resmål i sig. 

Ett hem

Trendiga Ett hem i Diplomatstaden på Östermalm är perfekt för den gentleman som föredrar sina lyxhotell med en lite mer personlig touch. Ett hem gör verkligen skäl för namnet. Här kan du känna dig som hemma både på rummet och i hotellets offentliga avdelningar. I något av hotellets tre privata hus kan du fly storstadens brus. 

Många business travellers menar att ett hemtrevligt hotell är nyckeln till att kunna slappna av efter långa arbetsdagar på jobbresan. Väljer du Ett hem kan du vara säker på att få lugn och ro, utan störande moment. Festerna lyser med sin frånvaro, men trivseln i restaurangen är desto större. Och stjärnorna är naturligtvis fem.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *