Gert Wingårdhs Mill House till salu

Gert Wingårdh har genom sitt sinne för arkitektur kombinerat med ett kommersiellt sinne blivit både en av Sveriges mest omtyckta arkitektur och en framgångs rik entreprenör. Nu är ett av hans mest omtyckta verk till salu.

Huvudbyggnaden i klassisk stil. Foto: Skeppsholmen

The Mill House – döpt efter den gamla kvarnen som en gång låg på platsen – är en ombyggd bondgård i Västra Karup, mitt på Bjärehalvön. Mangårdsbyggnaden har behållt i en klassisk stil med vackra snickerier. Övriga gårdsbyggnader har även de konverterats, till bland annat en femrums gästlägenhet, en festvåning, ett restauranghus, tennisbana och ett separat poolhus vid den 17×5 meter stora poolen.

Poolen med polhuset. Foto: Skeppsholmen.

Men det som gav uppmärksamhet till gården var det kompromisslösa kvarnhuset – Mill House. Huset byggdes på platsen där kvarnen tidigare stått, längs en å som skär genom tomten, och är tänkt som ett privat hus med spa. Kvarnhuset är byggt i närmast japansk avskalad stil men med nordiska material. Huset har uppmärksammats i TV-programmen Husdrömmar och Hemma hos arkitekten.

För den som söker en plats med rum för en stor familj och samtidigt privat avskildhet – eller kanske ett exklusivt gårdshotell – är det här en utmärkt möjlighet. Med tanke på Wingårdhs status blir gården kanske till och med en bra investering? För mer information, se Skeppsholmens hemsida.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *