Glamping i fjällen med SkiStar IGLOO

I dagarna har SkiStar öppnat ett nytt alternativ för vintersemestern i fjälllen: två igloos i Lindvallen. För den som vill bo ståndsmässigt men ändå få en ny upplevelse jämfört med den klassiska timmarstugan kan det här vara ett alternativ att överväga till skidsäsongen 2023/2024.

Interiör från SkiStar IGLOO
Lyxig inredning i SkiStar IGLOO. Foto: SkiStar

Det är i anslutning till SkiStar Lodge Lindvallen i Sälen som SkiStar nu öppnat upp sin take på glamping, SkiStar IGLOO. Varje igloo är 40 kvadratmeter med plats för upp till 4 personer, samt en egen eldstad utanför boendet. Hundar är välkomna i den ena igloon. Igloon är utrustad braskamin, mikrovågsugn, kyl, kaffebryggare, vattenkokare samt ett mindre pentry med engångsartiklar.

SkiStar Igloo ligger i anslutning till

Förutom Lindvallens utmärkta utbud av restauranger kan du förbeställa både korgar med frukost och kallskuren middagsmat till boendet.

Lite mindre glamoröst är att igloon saknar WC och dusch. Det finns enklare toalett i anslutning till igloon, men annars får man bege sig till närliggande SkiStar Lodge Lindvallen eller Experium när behov uppstår.

Att bo i Igloo är i sig ingen ny trend – i Sverige har vi bl.a. igloos för övernattning på Åreskutan och igloo-liknande boenden i Ice and Light Village i Kalix och Peace & Quiet Hotel i Jokkmokk. Även i norra Finland och Norge har lyxiga igloos blivit en stor trend och det finns flera fantastiska alternativ att välja på. Men med SkiStar IGLOO blir det lite mer lätt-tillgängligt och mycket lyxigt: kan en natt i igloo bli nästa trend bland Sälens barnfamiljer?

Priset är från 2.995 kr / natt. Bokning görs på SkiStars hemsida.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *