Glenfiddich lanserar Grande Couronne – en 26-årig kronjuvel

Glenfiddich Grande Couronne ny whisky

Den 9 juni lanserar whiskyvarumärket Glenfiddich den tredje upplagan i den exklusiva Grand-serien, Grande Couronne 26 Year Old. Detta är en sällsynt premium-whisky lagrad på europeiska och amerikanska ekfat, där slutlagringen sker på exklusiva franska cognacsfat.

Grande Couronne, eller den stora kronan, som namnet betyder på franska, är den tredje buteljeringen i Glenfiddichs Grand-serie. Den första upplagan Gran Reserva är slutlagrad på romfat och den andra, Grand Cru är lagrad på franska cuvéefat.

26-åring slutlagrad på cognacsfat i två år

Glenfiddich Grande couronne whisky

Nu har Glenfiddichs Master Blender Brian Kinsman experimenterat bland gamla europeiska och amerikanska ekfat och komponerat en exklusiv 26-åring som slutlagrats på cognacsfat under två års tid.

Den långa lagringstiden ger en komplex och harmonisk smakprofil där toner av farinsocker, kaffe och subtila kryddor gifter sig med varandra och bildar ett unikt djup med lång eftersmak.

Glenfiddich Grande Couronne

En kronjuvel att ta fram vid speciella tillfällen, menar Glenfiddichs Master Blender Brian Kinsman.

Att lagra whisky på cognacsfat är mycket sällsynt – och att dessutom slutlagra under en tvåårsperiod gör denna utgåva till en riktig raritet. Det här är en kronjuvel att ta fram vid speciella tillfällen. En lyxig whisky för dig som vill uppleva ett unikt fatmöte som andas aristokratisk fransk elegans, säger Brian Kinsman, Master Blender på Glenfiddichs destilleri i Dufftown, Skottland.

 Glenfiddich Grande Couronne bästa whiskynyhet sverige sommar 2022

Glenfiddich Grande Couronne finns tillgänglig på Systembolaget under artikelnummer 11650 från och med 9 juni 2022 till ett pris av 4 995 SEK.

Doft- och smakprofil Glenfiddich Grande Couronne

Doften är kraftfull med toner av rostad ek, maltsötma och äppelkaka. Den har en fruktig smak med inslag av kaffe, farinsocker och subtila kryddor.
Eftersmaken är lång med söta och behagliga ektoner.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *