Globe-Trotter lanserar en ny kollektion inspirerad av filmen Mordet på Orientexpressen

vintage resebagage

Anrika tillverkarna av lyxbagage, Globe-Trotter, har nu lanserat en ny kollektion som är inspirerad av den kommande filmen Mordet på Orientexpressen som har premiär i Sverige 24 november.

Det är något av en det perfekta samarbetet inom modevärlden. Ett av de lyxigaste märkena då det gäller bagage, som dessutom blivit synonymt med art dèco-stilen, tillsammans med Orientexpressen som framförallt förknippas med lyxigt tågresande från början av förra århundradet.

Redan tidigare har klassiska engelska bagagetillverkarna Globe-Trotter, som grundades år 1897 haft en kollektion som är inspirerad av lyxen av att resa ombord på Orientexpressen. Denna kollektion bar namnet Orient-Express, som vi nämnde i ett tidigare inlägg.

Den nya kollektionen bär namnet The Deco Collectionen och hör även denna till den ikoniska Centenary-linjen och är designad för att avspegla den glamorösa era som kommit att förknippas med 1930-talets lyxresor med Orientexpressen. Kollektionen består av två lyxiga färgskalor i form av elfenbensvitt för kvinnan och navy för mannen.

Dessa två färger och de remmar som kommer med bagagen är inspirerade av originalvagnarna på Orientexpressen som de såg ut under den gyllene eran för denna klassiska sträcka.

Inuti bagagen finns ett vackert tryckt foder med subtilt motiv från några av scenerna i filmen, som återigen är inspirerade av vagnarna hos världens mest kända tåg och den ultimata lyxupplevelsen då det gäller tågresor.

I kollektionen finns även ett lite bagage för klockor och ett smyckeskrin i samma storlek för kvinnan.

Bagagen finns alltså i två olika färger och i två olika storlekar på 20″ och 30″.

exklusiva parfymer för män och kvinnor jul 2017

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *