Gör hälsotest bekvämt hemifrån

hälsotest hemma

Det har skett en enormt snabb utveckling inom hälsobranschen under senare år. Visste du att du numera kan få tillförlitliga hälsokontroller online? Det finns sajter som erbjuder en hemmatester så att du inte alls behöver besöka en provtagningsklinik.

Oavsett hur hälsosamt du försöker leva är det bra att med jämna mellanrum få svart på vitt gällande din hälsostatus. Med hälsotest kan du få svar på hur din kropp mår och om du lider brist på vissa vitaminer eller mineraler.

Hur du gör hälsotest online

Det är enkelt att göra hälsokontroll på nätet. Du går helt enkelt in på GetTested.se och beställer ett testkit. Testerna kan göras med fyra olika metoder; blodprov, saliv, urin eller utandningstest. Du behöver alltså inte besöka en provtagningsklinik, allt kan göras hemifrån utan läkarbesök.

Det finns utförliga instruktionerna med i testkitet och även på hemsidan hos GetTested. Om du ändå är osäker över något kan du skicka mail till supporten eller kontakta dem på deras live-chatt.

Sedan skickar du helt enkelt paketet med ditt unika test-ID till angiven adress, för att få ett kliniskt dokumenterat test som analyserats på ett ISO13485 certifierat labb. Inom kort kommer du att få en omfattande resultatrapport på svenska som ger dig svaren på hur din kropp egentligen mår.

Om det visar sig att du har underskott på vissa näringsämnen finns också kosttillskott på nämnda sida. Du kan också få en skräddarsydd kostplan för dina behov.

Ett stort antal olika tester

Det har blivit allt viktigare att förstå sin hälsa och numera finns också verktygen för det. Det finns en mängd olika hälsotester för alla möjliga behov. Bland annat paketet ”Hälsotest Man” som mäter ditt testosteron. Låga nivåer av testosteron kommer ofta med åldern och kan ge minskad muskeltillväxt, mer kroppsfett, samt minskad sexlust och nedstämdhet.

Ett annat vanligt problem som många har är histaminintolerans. Det innebär allergi och överkänslighet mot histamin i mat, som kan ge IBS, magsmärta och huvudvärk, bara för att nämna några symptom. Genom ett Histamin intolerans test får du fram koncentrationen av enzymet diaminoxidas, det som behövs för att bryta ner histamin i födoämnen.

Du hittar också Allergi- och matintoleranstest om du vill testa dig för både allergi- och födoämnestolerans. Detta är ett väldigt brett test där du får två olika tester i ett. Hela 78 olika födoämnen analyseras och du får även svar på om du är allergisk mot hund, katt och kvalster med mera.

Ta vara på din hälsa!

Hälsan är det viktigaste vi har och därför bör du se till att sköta om denna med varierad kost och träning. Det kan dock vara enklare sagt än gjort i den stressiga tillvaro som många har. Ibland har vi också problem som inte kan avhjälpas endast genom att försöka leva hälsosamt – speciellt om du inte känner till problemen.

Därför är det bra att göra hälsotester för att få svart på vitt, så att du kan göra något åt din situation. I många fall lider vi helt i onödan då vi med små justeringar i vår kosthållning kunde få bättre livskvalitet. Ibland kan en så enkel sak som kosttillskott hjälpa oss att få ny energi i tillvaron. Men alltför ofta gissar vi oss fram till eventuella problem då vi enkelt kunde få svar på våra frågor genom ett hälsotest.

Gör ett hälsotest hemifrån med jämna mellanrum för att prestera optimalt. En satsning i hälsa är aldrig bortkastat!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *