GORE-TEX presenterar ”Shark Fin” från adidas Originals kollektionen PT3 LASCU i samarbete med Conroy Nachtigall

GORE-TEX varumärket bygger vidare på succén från de två första säsongernas samarbete med adidas Originals och presenterar nu kollektionen PT3 LASCU med Shark Fin jackor och byxor.

PT3-konceptet är baserat på tre komponenter: adidas Originals designfilosofi “the past empowers the future“, samarbetet med Conroy Nachtigall samt GORE-TEX produkter i kombination med de bästa detaljerna och materialen från adidas Originals.

För FW19 lanserar GORE-TEX varumärket vattentäta och andningsbara LASCU GORE-TEX parkas och jacka, samt en vindtät och andningsbar GORE TEX INFINIUM byxa. Produkterna blir tillgängliga globalt från och med idag 1 september.

I designprocessen var utmaningen att hitta utrymme för den flyttbara isoleringen. Det vill säga hur en vadderad panel som täcker en större del av jackan skall kunna komprimeras, flyttas och förvaras.

Den eventuella nackdelen med klumpiga och obekväma delar i plagget omvandlade Conroy till en designfunktion – en “hajfena”. En ficklösning som gör att det tjocka isoleringslagret kan flyttas och förvaras på utsidan av plagget och därmed öka komforten under dagens olika aktiviteter.

Speciellt fokus lades på att undvika avtagbara delar – LASCU GORE-TEX produkter ska bestå av ett enda stycke så att delar inte försvinner.

“I början av LASCU projektet analyserade vi data om kroppens “kärntemperatur” men det blev snabbt en utmaning att tolka dessa data och hitta rätt strategi för hur de skulle implementeras. Värme, rörelse, komfort och förändring ska hela tiden balanseras utan att någon fas dominerar och utan att tappa fokus på att behålla den vattentäta funktionen i GORE-TEX materialet men att ändå uppnå något helt nytt i processen“, säger Conroy Nachtigall.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *