Graham Beck Blanc de Blanc Brut 2011- En av Kungens favoritviner

Då vår konung, Carl XVI Gustav firade sin 70-årsdag serverade han bland annat Graham Beck Blanc de Blanc Brut 2011 till sina gäster. Detta är ett av Konungens favoritviner då han druckit det både i Sverige och på plats hos Graham Beck i Robertson, Sydafrika.

Vinet är en Méthode Cap Classique, vilket är Sydafrikas motsvarighet till traditionell metod, eller Champagnemetoden, med en andra jäsning på flaskan.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och har artikelnummer 6505-01 och kostar 139 kronor.

graham beck wines 3

Graham Beck grundades i området Robertson 1983 av entreprenören Graham Beck. Efter stora framgångar i gruvindustrin kunde han förverkliga sin dröm att bygga ett toppvineri i ett område där han såg stor potential och där han också kunde bedriva sin verksamhet inom hästuppfödning, vilken är en stor del, och passion, hos Graham Beck.

Robertson var i princip okänt som vinproducerande område på den tiden och det tog inte lång tid innan vinerna blev kända som några av regionens främsta. Graham Beck Wines är mest känt för sin produktion av Méthode Cap Classique, som är Sydafrikas benämning på den traditionella metoden av mousserande vin med en andra jäsning i flaskan. Detta mycket tack vare Pieter Ferreira, även kallad Bubbles, som anses vara den främsta vinmakaren i Sydafrika av just denna typ av vin.

 

Graham-Beck-Robertson_001

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *