Grand Hôtel introducerar exklusiva dofter från venetianska Bottega Veneta

Foto: Grand Hôtel Stockholm

Grand Hôtel presenterar nya badrumsattiraljer från det Italienska varumärket Bottega Veneta, känt för sitt fina hantverk av exklusiva läderprodukter. Doften Eau Légère inspireras av naturen och konsten – en doftkombination där toner av citrus, bergamott, patchouli och ekmossa återfinns. Produkterna kommer att finnas i alla hotellrum i form av bland annat schampo, duschkräm och badsalt från och med mitten av maj.

Bottega Veneta grundades år 1966 i det italienska Vicenza, där även inspirationen till doften är hämtad. Varumärket andas lyx och präglas av ett genuint hantverk och tradition. Grand Hôtel är det första hotellet i Skandinavien att introducera Bottega Venetas badrumsprodukter till sina gäster.

– Bottega Veneta lever upp till de krav och förväntningar vi har, då vi vill erbjuda våra gäster genuina produkter som håller hög kvalitet. Det känns kul att få presentera en exklusiv och fin produkt som verkligen tilltalar. En unik produkt som klingar väl med våra ambitioner, säger Pia Djupmark, VD Grand Hôtel.

Pia Djupmark, VD Grand Hôtel. Foto: Grand Hôtel Stockholm
Foto: Grand Hôtel Stockholm

Med sitt vattennära läge vid slottet har Grand Hôtel varit en självklar del av Stockholms stadsbild sedan 1874. Genom åren har huset genomgått ett flertal förvandlingar. Det praktfulla originalutförandet var inspirerat av grundaren Régis Cadiers förebilder i Paris, som under förra sekelskiftet stöptes om efter influenser från London och Berlins jugendstil. Nästa steg stod Ivar Tengbom för, som i flera faser renoverade såväl interiör som exteriör enligt nordiskt klassicistiskt manér. Förutom att exteriören ändrat utseende under åren har huset även byggts på med flera våningsplan. Dessutom har Grand Hôtel fått hela tre tillbyggnader när grannarna Grand Hôtel Royal, Burmanska Palatset och Bolinderska Palatset införlivats i byggnaden.

Nästa år får Grand Hôte ett nytt utseende när fasaden renoveras för att lyfta fram det bästa ur husets historia. En historia som sträcker sig från 1800-talets pampiga originalutförande till den avskalade klassicism som präglar huset idag. Visionen är att återskapa en fasad som både skildrar Grand Hôtels rika arv och lever i samspel med de omkringliggande byggnaderna på Blasieholmen.Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *