Gröna lyxiga herrparfymer

En av de mest spännande nyheterna bland herrparfymerna detta år är Acqua Di Parmas Colonia Club. Inspirationen har man hämtat från hästsporten och dess elegans. Hästsporten har funnits med länge på det olympiska programmet och ses som en sofistikerad och kultiverad idrottsform, adjektiv som Acqua di Parma gärna förknippas med.

Då det gäller färgvalet förknippas även detta med dessa adjektiv. Den murgröna färgen används flitigt inom både hästsporten och andra sammanhang som förknippas med lyx.

Acqua di Parma Colonia Club är en elegant och ungdomlig tolkning av en klassisk italiensk cologne. Citrusnoter blandas med lavendel, geranium och mint och avslutas i en bas en rökig vetiver och fyllig mysk och ambra. Denna doft är den moderna italienska livsstilen förkroppsligad. En doft för en riktig gentleman.

acqua di parma colonia club 4

Med hästsporten som inspiration.

acqua di parma colonia club 6

Det klassiskt italienska hyllas i denna doft.

Andra ”gröna” och klassiska herrparfymer:

Truefitt & Hill West Indian Limes

truefitt & hill indian limes

Truefitt & Hills första citrusdoft lanserades redan på 1870-talet och blev snabbt en favorit hos Drottning Victoria samt hos gentlemän och damer i hovet. En fräsch, sprudlande doft – West Indian Limes öppnar med toppnoter av lime, citron och bergamott som övergår i hjärtnoter av petitgrain, neroli och citronella för sedan att vila på basnoterna av apelsinblomma och kryddnejlika. En doft som passar både dag och kväll.

Penhaligon’s English Fern

penhaligons english fern

Penhaligon’s English Fern som lanserades år 1910 är en unik, fräsch och jordnära doft. Färsk klöver, lavendel och geranium blandas med sandelträ, patchouli och mossa. Tillsammans skapar de en rik, grön doft som påminner om det typiskt engelska. English Fern är en välavvägd signaturdoft för män som letar efter något annorlunda.

Floris Patchouli EdP

floris grön

Violblad och krämig kokosmjölk som toppnot i kontrast till den mörka sammetslena och mystiska patchoulinoten. Blommighet från iris, ros och ylang ylang ger doften en extra dimension. Rökelse, myrra, bärnsten och vanilj avslutar och förstärker denna exklusiva doft.

Geo F Trumper Ajaccio Violets Cologne

Geo f. trumper grönViol har använts som doftnot i herrparfymer i århundraden. Ajaccio Violets från Geo F Trumper är tillverkad med koncentrerade essenser från denna lilla men kraftfulla blomma. En subtil, ren och fräsch doft som för tankarna till soliga Korsika.

Brut Original EdT

brut original

Brut Original EdT är en ikonisk och välkänd doft, speciellt för dem som vuxit upp på 1960-70-talet. Doften är väldigt maskulin och aromatisk. Det sägs ha varit en av Elvis Presleys favorit-dofter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *