Grooming Awards 2016 – årets bästa produkter för män

Nu är det dags att summera groomingåret 2016 med att utse de bästa produkterna för män. Grooming Awards 2016 är fjärde året som utmärkelsen delas ut. Grooming Awards startades av Grooming Magazine (som numera har lagts på is) och Grooming.se samt Beardshop.se tillsammans med Testpiloterna.se. Recensionspanelen på Testpiloterna består av vana och oberoende produktanvändare som varje månad utvärderar och recenserar produkter för män.

I år har 32 produkter/varumärken fått utmärkelser. Att det ens finns så många olika skönhetsprodukter för män kanske förvånar många.

Det är också det som är målsättningen med Grooming Awards – att uppmärksamma produkter som ingen visste fanns och att visa på mångfalden av varumärken för män. Man uppmärksammar bland annat Årets lyx och Bästa valuta för pengarna, Bästa varumärke, Bästa problemlösare och Bästa oväntade produkt. Det är inte enbart nyheter på marknaden som hyllas, utan även produkterna som står sig i konkurrensen på hyllan, år efter år.

– Herrprodukter hamnar lätt i skymundan och får tävla i ett par prisklasser när skönhetspriser i branschen ska delas ut, och ofta är juryn inte så insatt i utbudet på marknaden. Vi startade Grooming Awards för fyra år sedan för att det finns så många produkter som förtjänar att uppmärksammas. Det är ett jättejobb varje år som ligger bakom nomineringsarbetet för det är många kategorier, både traditionella och vissa lite mer kreativa som kan innefatta flera olika produktkategprier, säger Karin Fahlström, projektledare för Grooming Awards.

Ett urval av årets vinnare, tillsammans med motiveringar:

Bästa varumärke – Percy Nobleman

Ett välklätt brittiskt varumärke som erövrat världen och numera även Sverige med kvalitetsprodukter för skägg och styling. En egen serietidning fulländar story telling konceptet.

Årets lyx – Mondial 1908 Sphaera Shaving Set

En helt unik design som kombinerar minimalism, exklusiva träslag och form. Perfekt balanserad rakning.

Bäst valuta för pengarna – ManCave

”De är effektiva, doftar fantastiskt, är ytterst prisvärda och kommer i en riktigt snygg modern och enhetlig design. Det är förmodligen den bästa scrub jag testat, fuktighetskrämen är helt klart en av de bästa produkterna på marknaden inom sitt segment.”

Bästa groomingpryl – BeardEd Beard Contour Comb

Ett praktiskt verktyg för att fixa snygga kantlinjer på skägget. Bara att måtta in och konturraka.

Bästa personliga doft – Captain Fawcett Booze & Baccy Eau de Parfum by Ricki Hall

Förra årets mest populära skäggolja har blivit parfym – en varm och exotisk doft. “the smell of being an adult in the 70s and 80s – booze, cigarettes, leather, aftershave, pub – it’s a bit of time travel.”

Bästa skäggdoft – Big Red, Dillinger

”Doften är alldeles utmärkt. En fin blandning av kanel, bay rum, svartpeppar mm. Jag undrar om det är den amerikanske bankrånaren John Dillinger, som levde rövare under 1930-talet som inspirerat till denna?

Bästa oväntade produkt – Warpaint Natural Teeth Whitener

En helt naturlig tandblekning som tar bort missfärgningar och stärker tandköttet. En svart blandning av aktivt kol och kalciumbentonitlera som borstas på tänderna.

Bästa Skandinav – Fit for Vikings 

Fantastiska dofter med namn som inte går att uttala, med en formgivning som både känns vikingainspirerad och skandinaviskt avskalad.

Bästa vård för ansikte – Neville

En brittisk produktserie som känns genuin med en touch av barbershop. Stilrena förpackningar med hög kvalitet på både ingredienser och doft.

Bästa hårborttagning – Nad’s for Men

Det australiensiska märket fortsätter att sitta tryggt som vinnare av hårborttagningskategorin. Finns i både smärtfri och mer långsiktig variant.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *