Guide till dig som vill ta lån utan UC

lån utan uc

Om du går i lånetankar så är det lätt hänt att man blir överväldigad av all information och olika termer som man hittar online. Det är vanligt att man känner viss oroa inför att man tecknar ett lån, men genom att skaffa sig en förståelse kring hur allting går till så kan man enklare ta ett beslut som i slutändan är gynnsamt för din situation och din ekonomi.  

UC står för upplysningscentralen och är marknadsledande inom kreditupplysningar i Sverige. När du ska teckna ett lån hos din bank så görs det alltid en kontroll hos UC för att banken ska få information om dig som låntagare.  

Om UC sedan bedömer att du inte är lämplig till att ta ett lån så är en möjlighet att teckna ett lån utan UC. Detta är inte möjligt för exempelvis bolån, där UC alltid kommer att användas. 

När kan ett lån utan UC passa?  

Ett lån utan UC kan passa för dig som inte har möjlighet att ta ett lån via traditionella metoder och banker. Kanske har du en hel del smålån med höga kostnader varje månad, som samtidigt gör det omöjligt att teckna ett lån via en bank?  Idag så erbjuds detta av en lång rad olika banker och låneföretag och du kan smidigt se lån utan uc hos Morebanker.

I så fall kan ett lån utan UC passa som handen i handsken. Detta kallas ibland också för snabblån eller samlingslån. En vanlig användning för dessa lån är att man tecknar ett lån utan UC för att använda det till att betala av sina smålån. På så sätt så kan man få ner sina månadskostnader, och samtidigt höja sitt kreditvärde. En annan anledning till att teckna ett lån utan UC är eftersom det inte sänker din kreditvärdighet. Den går nämligen ner när UC gör en kontroll.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *