Hackett A/W 2016 – A day at the Auction

Vi fortsätter med bevakningen av höstmodet och har idag kommit fram till ett brittiskt märke som kanske inte räknas till ett av de mer klassiska, då märket tillkom så sent som år 1979. Men genom sina stiliga kollektioner de senaste åren har Hackett London blivit en allt större aktör och kommit att bli något av en brittisk motsvarighet till Ralph Lauren.

Framförallt i presentationen av kollektionerna, där livsstilen hos den förfinade gentlemannen står i fokus, finns det likheter till det amerikanska märket. Hackett värnar dock om sitt brittiska arv och har i sina kampanjer under senare år starkt fokuserat på det typiskt brittiska.

Även i Hacketts kollektion för hösten och vintern 2016 möter vi på det klassiskt brittiska i en kampanj som går under namnet A Day at the Auction. I kampanjen besöker man bland annat auktionshusen Sotheby’s och Christie’s, som båda har långa traditioner och numera är spridda över hela världen.

Sotheby’s, som grundades år 1744, är ett av världens äldsta auktionsbyråer som fortfarande är i bruk tillsammans med bland annat Stockholms Auktionsverk som grundades år 1674. Christie’s kommer inte så långt efter eftersom denna auktionsbyrå grundades år 1766. Numera är dessa två auktionsbyråer spridda över hela världen, med auktioner som gäller allt från konst till accessoarer. Christie’s är även en stor aktör när det gäller förmedling av lyxiga fastigheter.

För att hylla sitt långvariga samarbete med den klassiska engelska sportbilsmärket Aston Martin har Hackett även släppt en så kallad kapsylkollektion för hösten och vintern 2016, som går under namnet Aston Martin by Hackett. Aston Martin grundades redan år 1915 och har under senare år utmärkt sig i bland annat Bond-filmerna.

aston-martin-bond
Aston Martins modell DB5 har ofta nämnts som en av de vackraste bilarna i världen. Den började produceras år 1963 och året efter påbörjades ett långvarigt samarbete med filmkonceptet James Bond, ett samarbete som fortsätter ännu idag. Första Bond-filmen där en specialutrustad DB5 Aston Martin finns med är Goldfinger med Sean Connery.
aston-martin-by-hackett
Från kollektionen Aston Martin by Hackett.

Nedan är bilderna från Hacketts kollektion för hösten och vintern 2016.

hackett-aw2016
hackett-9
hackett-12
hackett-3
hackett-13
hackett-2
hackett-6
hackett-10
hackett-11
hackett-7
hackett-4
hackett-8
hackett-14
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *