Håll stilen när du sitter vid ditt hemmakontor

snyggt hemmakontor

Nu vet vi att det har varit och fortsatt är en hel del arbete hemma för många. Förr träffade du kanske dagligen mängder av arbetskollegor och/eller kunder under dagarna vilket gjorde att du såg till att du “looked your best”. Trimmat skägg, håret ordentligt stylat, kläderna färgkoordinerat, rent och struket. 

Men under ett år nu så kanske du har gått ner dig helt, bara fixar till dig när du träffar grabbarna för ett corona-anpassat umgänge eller när du har ett Zoom eller Team-möte med kunder eller kollegor. Och då är det från midjan upp du fixat till, am I right? Under så är det kanske boxershortsen med pizzafläckarna eller mjukisbyxorna som inte tvättats på X antal månader…

Se till att tänka om och prestera bättre på jobbet

Känner du att du lätt hamnar i en slentrian där allt går i slow motion, du tappar fokus mellan kaffekopparna och tröttnar lätt framför datorn? Kanske du då behöver ändra på dina rutiner. Ta del av dessa tips, kanske du inspireras att rycka upp dig och göra dig redo till när allt återgår som vanligt och du behöver ta dig till kontoret igen.

Först: Se till att ditt hemmakontor är i ett proffsigt skick. Ta hjälp av https://www.staples.se/ för att skapa ett utrymme som känns som ditt arbete. Det blir kanske lite som att “leka kontor” men om du har en dedikerad arbetsyta så ställer du också in din hjärna på att du nu är på jobbet. 

  1. Gör dig iordning det första du gör på dagen, precis som innan. Duscha. Kan ju säga sig självt men med handen på hjärtat, har du verkligen gjort det när du knappt lämnat hemmet måndag till fredag? Klä dig som att du är på väg till ett möte. Variera dig och använd dina olika skjortor, t-shirts, chinos, jeans eller vad du nu har för klädstil på jobbet. 
  1. Kan verka onödigt men fixa groomingen som om du har ett Zoom/Teammöte, även om inget är planerat. Om du ser ditt bästa ut så kommer du att prestera bättre eftersom du troligtvis kommer att känna dig lite bättre.
  1. Planera dina pauser. Brukade du träna på lunchen? Inget hindrar dig från att göra det hemma. Visst det blir kanske inte på samma sätt men det finns mängder av alternativ för hemmaträning, inga ursäkter. Se till att ta fikapaus så att du vilar hjärnan. Eller passa på att ta en löptur så att du är bättre fokuserad efteråt.
  1. Håll det städat omkring dig. Stök och smuts och en klassisk ungkarlslya med saker slängda på golv och kläder strödda över alla stolar. Ja du förstår bilden som målas upp, kommer troligtvis att påverka humöret, måendet och prestationen till det sämre.

Sitter du hemma och kämpar? Håll ut, vi går mot bättre tider men följer du dessa tips så kommer du förmodligen inte känna att du helt gått ner dig i mysträsket i soffan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *