Hampus Nessvold reflekterar kring manlighet och välmående med välkända poddare

manlighet hampus nessvold

Vad innebär det att vara en man 2021? Under oktober månad tar skådespelaren Hampus Nessvold över tre välkända podcasts – Tom & Petter, Alla Goda Ting Är Tre och Frågar åt en kompis, för att lyfta frågor om självförtroende, utseende och stigmat kring manlighet. Initiativet, som fått namnet Badrumsreflektioner, görs tillsammans med Gillette och avser uppmuntra unga män till att reflektera kring sitt mående och ta hand om både insida och utsida.

Gillette har länge arbetat med att stötta män i att känna sig, se ut och agera som den bästa möjliga versionen av sig själva. Nu tar rakhyvelsmärket klivet in i poddvärlden, där man med hjälp av ambassadören Hampus Nessvold kommer att gästa tre populära poddar och intervjua ordinarie programledare om egenvård och stigmat kring manlighet.

Badrumsreflektioner – Podd kring manligt välmående

välmående män

“Badrumsreflektioner” handlar om stunden framför badrumsspegeln och tillfället som då ges att reflektera kring sitt yttre, men också inre. Med initiativet vill Gillette uppmuntra män att oftare reflektera kring sitt välmående och utmana gamla stereotypiska föreställningar om vad som är “manligt”. Hampus Nessvold kommer under sina besök hos poddarna att intervjua programledarna om deras tankar och erfarenheter på temat, men även dela sina egna reflektioner kring komplex och self-care.

– Jag är en man som har haft komplex för hur jag ser ut, eller inte ser ut, i hela mitt liv. Och jag är långt ifrån ensam. Men vart ifrån kommer behovet av att se ut eller vara på ett visst sätt? Och hur kan vi bli bättre på att acceptera och uppskatta oss själva? Destruktiva stereotyper är fortfarande dominanta i dagens samhälle och det är viktigt att fortsätta utmana dem, känna efter och fokusera på vilken typ av man du vill vara snarare än förväntas vara. Vilket är precis det vi kommer göra i poddarna”, berättar Hampus Nessvold.                                

De tre extrainsatta podcast-avsnitten nås via poddarnas ordinarie plattformar följande datum:

  • 11 oktober – Alla goda ting är tre
  • 20 oktober – Tom & Petter
  • 3 november – Frågar åt en kompis


Höstens nyheter från Gillette

nya produkter från gillette

Gillette tror på att även små saker, som en ny rakhyvel eller en morgonrutin, kan bidra till en bra start på dagen och en känsla av att man tar hand om sig själv. Just nu genomgår Gillette sin största uppdatering av produktportföljen hittills – där rakhyvlar och förpackningar förnyats både sett till utseende och material.

Förpackningarna, som tidigare var tillverkade av plast, görs nu i fullt återvinningsbar kartong och designen av samtliga rakhyvlar har moderniserats med matchande rakblad till handtagen i mattsvart eller blankt, rostfritt stål. Den populära hyveln SkinGuard, specialutformad för känslig hud, får även en uppdatering i form av ny gelremsa med aloe vera för en ännu skonsammare rakningsupplevelse. 

Produkterna finns tillgängliga hos bland annat Lyko.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *