Har padeltennis blivit Sveriges nya gentlemannasport?

padeltennis

Padeltennis är en sport som på senare tid har blivit enormt populär. Det är en sport som fokuserar mer på teknik och planering än kraft. Om man gillar fartfyllda och taktiska sporter är padeltennis något man bara måste prova på. Padeltennis handlar även om att visa respekt för sin medspelare. Detta gör padeltennis till en riktig gentlemannasport. 

Hur spelas padeltennis?

Padeltennis kan beskrivas som en blandning av tennis och squash, men med mer fokus på teknik. I padeltennis används ett solitt racket och bollar som liknar vanliga tennisbollar. Banan liknar en tennisbana, men är lite mindre i storleken. I padeltennis är det tillåtet att använda väggarna i sitt spel, vilket är något som skiljer sporten en del från vanlig tennis. 

Sporten är enormt teknik- och planeringsbaserad. Det gäller att hänga med i varje slag och alltid ligga ett steg före sin motståndare om man vill kunna vinna. Det viktigaste med padeltennis är dock inte att vinna varje gång. Padeltennis handlar även om att ha roligt med den man spelar med. Det handlar om att lära känna sin medspelares spelsätt och signaler. Man interagerar helt enkelt med sina medspelare på ett helt annat sätt än i många andra sporter. Därför är padeltennis en riktig gentlemannasport. 

Var kan man spela padeltennis?

I takt med att sporten blir allt mer populär byggs det även fler padelanläggningar där man kan spela just padeltennis. Du kan spela padeltennis i de allra flesta större städer som till exempel Stockholm, Malmö, Göteborg och Lund. De flesta anläggningarna ger dig möjligheten att boka din egen bana i stort sett när som helst på dygnet. Du kan alltså träna padeltennis precis när det passar dig. Du kan även hyra all nödvändig utrustning vid de flesta padelanläggningar. Detta gör det riktigt lätt att komma igång med sin träning.

Om du inte hittar en anläggning i närheten av dig kan du alltid bygga din egen bana. Det kräver såklart att man har tillräckliga resurser, men det kan helt klart vara värt investeringen. Om du redan har testat sporten och känner att det är något du vill fortsätta med kan det vara trevligt med sin helt egna bana. 

Att tänka på om man vill testa padeltennis

Om du känner dig frestad till att börja spela denna fartfyllda gentlemannasport behöver du bara skaffa lite utrustning och boka en bana hos din närmaste padelanläggning. Du behöver inte spendera massvis av pengar på din allra första utrusning. Köp hellre lite billigare utrusning i början och uppgradera dig senare om du känner att du vill fortsätta spela padeltennis. Som tidigare sagt kan du även hyra din utrusning. Det kan vara ett bra alternativ för dig som inte riktigt vet vad du känner för sporten än.

Kom ihåg att det kan ta lite tid att få in tekniken. Ha tålamod och ge det lite tid. Bli inte frustrerad om det inte kommer på en gång. Fokusera på att ha roligt med din medspelare istället. Det är då padeltennis blir som allra bäst. Till slut kommer du att lära dig olika tekniker och kunna bemästra sporten. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *