Hela sortimentet av Claus Porto och Musgo Real finns nu i Sverige

musgo real i sverige
I samarbete med Glamazon

Nu finns för första gången det fulla sortimentet av Claus Porto och Musgo Real tillgängligt i Sverige. Det är sajten Glamazon som nu lanserat de klassiska och tidlösa produkterna från dessa portugisiska märken i sitt utbud.

Glamazon har under de senaste åren klivit fram som en intressant aktör inom manlig skönhetsvård – inte minst tack vare den blandning av klassiska och moderna varumärken som finns i utbudet. Bland de klassiska produkterna kan nämnas bland annat engelska Taylor of Old Bond Street och Truefitt & Hill. Hos dessa två märken har Glamazon troligen det största utbudet av produkter i Sverige.

De snabba leveranserna och de flexibla möjligheterna till betalning gör också att man gärna återkommer till Glamazon. Man kan nämligen enkelt betala med swish och man erbjuds alltid upp till 60 dagars faktura om det behövs.

Claus Porto och Musgo Real

Claus Porto har tillverkat tvålar och badprodukter enligt portugisisk tradition ända sedan år 1887 och står även bakom Musgo Real – ett märke som funnits sedan 1920 och vars utbud innehåller några riktiga klassiker bland herrparfymer och rakprodukter.

Det var de två tyskarna Ferdinand Claus och Georges Schweder som grundade verksamheten i portugisiska Porto. I fabriken, som ännu idag finns belägen i hemstaden, framställs produkterna med samma omsorgsfulla hantverk som i begynnelsen.

claus porto förpackningar

Ingredienserna i Claus Portos produkter kommer från Portugals landsbygd och förpackas sedan i vackra illustrationer som för tankarna till glamouren från Belle Époque. I Musgo Reals produkter finns inga parabener, mineraloljor eller syntetiska färgämnen.

musgo real produkter original

Den äldsta bland Musgo Reals parfymer är Cologne Classic Scent som lanserades år 1935 och är en klassisk maskulin doft med noter av sandelträ, vetiver och vanilj. En mycket populär doft som genomgående fått höga betyg av manliga användare på doftbibeln Fragrantica. Till samtliga doftserier av de ursprungliga dofterna från Musgo Real hör även tvålar och rakkrämer.

new claus porto agua de colonia collection

Ett riktigt intressant nytillskott i Claus Portos utbud av parfymer är The Agua de Colonia Collection som lanserades ifjol. Dofterna i kollektionen är skapade av parfymören Lyn Harris och är ett resultat av hennes strävan efter att hitta dofter som fångar allt det vackra med Portugal.

claus porto art deco tvålar soap

Förutom dofterna är Claus Porto alltså även kända för sina kvalitetstvålar tillverkade enligt gamla traditioner. Tack vare de vegetabiliska oljorna och sheasmör ger de ett mjukt och krämigt lödder. Varje tvål har en unik doft och är inslagna för hand i originalgrafik med Belle Époque-motiv.

luxury soaps claus porto

Claus Porto Gift Box Classico och Gift Box Déco som nyligen lanserats på Glamazon.

flytande tvål art deco claus porto

År 2012 utökade Claus Porto sitt utbud till att även omfatta lyxiga dofljus i porslin till handkrämer och Cologne – produkter som även de nyligen lanserats hos Glamazon. En relativt ny produkt från Claus Porto är även flytande tvålar med Art Déco-motiv.

För den som är intresserad av klassiska herrdofter är Claus Porto och Musgo Real två märken som bör finnas i doftgarderoben. Att man lyckats bibehålla sin popularitet genom alla år är ett bevis på att det är något speciellt med produkterna och att det alltid finns en efterfrågan på ett äkta hantverk. 

Därför kan det vara en bra idé att besöka nätbutiken Glamazon och deras utbud av produkter från Claus Porto och Musgo Real – inte minst eftersom det alltså är den enda butiken i Sverige med det fulla sortimentet av dessa två varumärken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *