Hemligheten bakom Ian Flemings kreativa flyt

Som vi tidigare nämnt här på bloggen kan ett byte av arbetsmiljö vara rena mirakelkuren för den med kreativa ambitioner. Vissa författare har gjort större delen av sina kreativa alster under sina hotellvistelser, medan det för andra som t.ex. Charles Dickens räckte med en vas av färska blommor för att få inspirationen och blomstra som författare.

En person vars kreativa sidor mer än de flesta kan sägas ha blomstrat av ett miljöombyte var författaren Ian Fleming, som skrev samtliga av sina 14 böcker om James Bond under sina två månader långa vintervistelser på Jamaica. Det var år 1946 som han köpte ett stort landområde på Jamaicas kust och byggde en bungalow som han lät döpas till Goldeneye efter en krigsoperation som han varit delaktig i.

ian fleming quote

Under sina 12 sista år i livet utövade Ian Fleming en strikt skrivrutin under sina årliga två månader långa vistelser mellan januari och februari på Goldeneye. Han vaknade tidigt för en simtur och började sedan skrivprocessen med 3 timmar på morgonen och en timme på eftermiddagen. En vanlig arbetsdag skrev han vanligtvis 2000 ord och färdigställde en roman på två månader. Fleming skrev sina romaner på en bärbar skrivmaskin av märket Remington och använde alltid sex fingrar när han skrev.

Flera år efter Ian Flemings död såldes Goldeneye till grundaren av Island Records, Chris Blackwell, och fastigheten har sedermera omvandlats till en hotellanläggning. Det skrivbord på vilken Ian Fleming skrev sina böcker finns dock kvar i huset tillsammans med några andra av hans ägodelar.

Det är alltså fritt upp att själv boka Ian Flemings hus om man önskar hitta samma kreativa flyt i denna underbara miljö.

ian fleming quotes

fleming villa 2

The Fleming Villa.

Goldeneye

fleming villa 10

fleming villa 6

Goldeneye

Goldeneye

fleming villa 5

Goldeneye

Goldeneye

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *