Kika in i Petter Northugs ungkarlslya i Oslo

hemma hos Petter Northug

En konstsamling med tavlor av Bingo Rimér och Pushwagner, lakan av egyptisk bomull och en kokbok som används som inspiration för hämtmat –  det är några av favoriterna när norske längdskidåkaren VM- och OS-medaljören Petter Northug visar upp sin lägenhet i Klarnas Youtube-serie “Klarna Drops By”.

Efter att officiellt avslutat sin karriär som proffessional längdskidåkare 2018 jobbar Petter Northug numera som sportkommentator på norska TV2 och försöker skapa sig en stabil tillvaro efter år av ett liv på resande fot. I Klarnas YouTube-serie “Klarna Drops by” bjuder Petter på en exklusiv inblick i sin lägenhet i centrala Oslo. 

– Grunden till att jag flyttade till Oslo var för att merparten av mitt jobb sker här – och när jag ska ut och resa massa så är det bra att bo centralt. Jag är ursprungligen från en liten stad som heter Mossvik, och egentligen passar jag bättre utanför storstadslivet. Lägenheten är egentligen bara ett ställe där jag är mellan jobb, träning och resa. Jag hoppas nu när jag är lite äldre att jag kommer lyckas skapa mig ett hem – för det har jag inte lyckats med än, säger Petter Northug.

Använder knappt köket

petter northug kök

Köket går i vitt med en ljusgrå köksbänk i marmor och få utvalda köksattiraljer. Petter berättar att det är ett rum som inte kommer till så stor användning då han knappt lagar någon mat. Utöver kaffemaskinen är vattenkranen det han använder mest i köket och på köksbänken står en kokbok – den används dock mest som inspiration när han ska beställa hämtmat. 

Den enda hängda tavlan; en bild på svenska kungen

Petter Northug tavlor

Under rundturen visar Petter upp sin konstsamling, däribland en tavla av den norska kontemporära konstnären Hariton Pushwagner och en bild på Kung Carl XVI Gustaf av Bingo Rimér som han fått personligen av båda konstnärer.

Bilden av den svenska kungen innehåller ett citat av Petter från VM-stafetten i Holmenkollen 2011 när han passerade mållinjen och skrek; “Kung Carl Gustaf can you hear me”. Med glimten i ögat berättar Petter att han är ett stort fan av den svenska kungen.

Den största svensken av dom alla – Kung Carl Gustaf, han är en stor förebild som jag träffat och som besökt ett flertal skidmästerskap. […] Det är heligt när jag vaknar på morgonen och jag hälsar på Carl Gustaf [..] Jag har varit lite kaxig i svensk media och det har han också varit [..] så jag ser likheter mellan oss två. Jag hoppas att han blir glad om han en gång får veta om det här och skickar över en liten tanke till mig, säger Petter Northug.

Äter mestadels framför datorn eller i sängen

Petter Northug vardagsrum

Vardagsrummet innehåller en rymlig soffa, ett matbord/arbetsbord med en enorm skärm (framför vilken Petter ofta äter middag) samt en oanvänd eldstad med tre vedträn som stått där sedan han flyttade in.  

Petter Northug dator

Sovrummet är det rum där han spenderar mest tid. Rummet går i vitt och grått och Petter berättar att han ofta äter middag i sängen framför den justerbara TVn.

Petter Northug sovrum

I sovrummet finns även detaljer som sängkläder i egyptisk bomull och ett julkort till svenska f.d. kollegan Calle Halfvarsson som han glömt att lägga på posten. Julkortet är ett foto på när Petter passerar mållinjen och Calle syns hack i häl. 

Petter Northug spis

Men även om Petters lägenhet är mycket av en ungkarlslya idag, berättar han att han har andra planer framöver. 

Om tio år tror jag att jag är bosatt i Trondelag,  jag har ett större hem och förhoppningsvis en liten familj. 

Petter Northug badrum

I filmen visar Petter även upp sitt badrum (som var en av anledningarna till att han köpte lägenheten), gästrummet som även fungerar som garderob/showroom för hans klädmärke Northug och han avslöjar varför han inte har några medaljer hemma i lägenheten och vad han egentligen har för förhållande till Sverige.

Petter Northug garderob

Här är videon i sin helhet:

Hemma hos esportstjärnan Olofmeister

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *