Herrmode vår/sommar 2022 från Stenströms

herrmode vår sommar 2022 stilinspiration för män

Att döma av den vår- och sommarkollektion som nyligen lanserats hos Stenströms finns mycket att se fram emot 2022.

I flera säsonger har vi kunnat konstatera att allt fler aktörer inom herrmodet hämtar inspiration från gångna årtionden i sina kollektioner. Det märks också inom herrmodet. Framförallt är det silhuetter från 1930-talet och några årtionden framåt som är framträdande. Det i kombination med nya innovativa plagg gör att det klassiska herrmodet är mer intressant än någonsin tidigare!

Stenströms vår/sommar 2022

Anrika skjortspecialisten Stenströms har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1899. Numera finns dock mycket annat än skjortor i utbudet hos Stenströms. Du hittar allt från shorts till kavajer och accessoarer i utbudet.

När Stenströms nu presenterar sin vår- och sommarkollektioner är den snyggare än någonsin. Du hittar eleganta linneskjortor, shorts med hög midja och stickade kavajer – bara för att nämna några nyckelplagg. Redan nu kan du hittar ett urval av kollektionen i en Pre-spring 2022 avdelning. Nedan hittar du inspiration för hur du skall klä dig denna vår och sommar.

stenströms skjorta och slips

Ett av nyckelplaggen i den nya kollektionen är denna vita skjorta i bomullsstretch. Detta är en skjorttyp som bör finnas i varje man garderob eftersom den är både bekväm och enkel att använda tack vare stretchtygets egenskaper.

stenströms shorts

Ovan hittar du många av de detaljer som är eftertraktansvärda våren och sommaren 2022. Det är dels de jordiga färgerna, där olika nyanser av olivgrönt är framträdande.

bandanas från stenströms

Även detaljer som ett högre midjeparti och dubbla frontveck är detaljer som är framträdande. Lägg också märke till den bandana som finns runt nacken. Det är en modeaccessoar som var populär under 1930- och 1940-talet och som fått en stor populäritet hos män de senaste säsongerna.

stenströms pikétröja

Ett annat nyckelplagg för våren och sommaren är pikétröjan. Ett mångsidigt plagg som kan användas med allt från shorts till kavajer. Bomullspikén som hör till Stenströms vår- och sommarkollektion 2022 är både elegant och samtidigt bekväm. Ett av alla måsten i vår- och sommargarderoben.

stenströms overshirt

På tal om ”måste-plagg” i garderoben är överskjortor eller overshirts ett plagg som fått en enorm popularitet de senaste åren. Det är ett av de mest mångsidiga klädesplaggen du kan äga eftersom den kan användas både som skjorta och jacka. Du kan också bära den både till mer formella och informella sammanhang.

stenströms sommarstil

Vill du vara avslappnad är det bara att bära den med skjorta, piké eller tröja. Om du vill klä dig mer formellt och stiligt är det bara att bära slips under överskjortan.

stenströms vårstil

Hos Stenströms hittar du många olika modeller av överskjortor i vår/sommar kollektionen 2022. Dessa finns också i många olika mönster, färger och material. Ju närmare sommaren vi kommer, desto mer kan vi rekommendera att du bär överskjortor i linne.

stenströms väst

Bland alla nyckelplagg som kan rekommenderas för vår- och sommargarderoben märks också västen. Den vadderade västen är också den ett mycket mångsidigt plagg som kan användas i många sammanhang. För vintern kan den användas under rocken för extra värme, medan den under resten av året kan användas som den är över en skjorta eller tröja. Ett både stiligt och praktiskt plagg för alla årstider!

Stenströms har i flera säsonger gett oss några av de stiligaste vadderade västarna på marknaden. Du hittar många olika mönster och färger i urvalet.

jacka från stenströms

Det italienska herrmodet står sig starkt när det blir vår och sommar på våra breddgrader. Ett av nyckelplaggen i det italienska herrmodet är den okonstruerade kavajen – ett ord för att beskriva en följsam kavaj utan axelvaddar eller annan uppbyggnad.

okonstruerad kavaj från stenströms

Fördelen med denna typ av kavaj är att den är lättburen, mer förlåtande gällande passform och mindre formell än den konstruerade varianten.

stickad kavaj från stenströms

Den stickade kavajen är en typ av okonstruerad som du bland annat hittar hos Stenströms i deras vår- och sommarkollektion 2022.

loafers utan strumpor

Okonstruerade kavajer är också enkla att kombinera för en snygg vår- och sommarstil. Mycket tack vare den något kortare kavajlängden. Använd den t.ex. tillsammans med chinos och loafers för en avslappnad, men samtidigt stilig helhet.

stenströms sommarkostym

Den som följt herrmodet under de senaste säsongerna har säkert inte kunnat undgå trenden med mönstrade skjortor med camp collar-krage. Detta ger en både avslappnad och stilig helhet om du bär den t.ex. med en linnekavaj eller kostym till sommaren. I den senaste kollektionen hos Stenströms märker vi ett ökat fokus på denna skjortmodell.

stenströms casual

Ytterligare en stor trend just nu inom herrmodet är den avslappnade stilen. Stanna-hemma-mode står sig fortsatt starkt i ett pandemihärjat samhälle. En av de stilar som är populära om du vill klä dig stiligt, men samtidigt avslappnat är den monokroma. I detta sammanhang är färgen Navy väldigt tacksam att använda sig av. Ta t.ex. en mörkblå t-shirt tillsammans med en kofta i samma nyans och vips har du en vardagsstil du kan använda dig av i många sammanhang.

stenströms skjorta

Vårt sista tips är alla de linneskjortor du hittar i utbudet hos Stenströms. Välj gärna en skjorta i en gräddvit nyans som ger en helt annan framtoning än en kritvit variant, speciellt tillsammans med byxor i beige.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *