Herrparfymer som kvinnor gillar – Här är favoriterna 2023

herrparfymer som kvinnor gillar

De flesta kvinnor gillar en man som doftar gott. Trots detta finns det ännu idag många män som är bortkomna då det gäller att välja den doft som passar dem bäst. Om du planerar att förföra någon under detta år har vi här tagit fram herrparfymer som kvinnor gillar.

Herrparfymer som kvinnor/tjejer gillar

herrparfym som tjejer kvinnor gillar

När du väljer parfym specifikt för att imponera på det motsatta könet är det en bra idé att satsa på en sofistikerad doft. Därför är någon av de nischparfymer som finns på marknaden ett utmärkt val istället för någon av de massproducerade parfymerna du hittar på var och varannan butik. Du vill ha något som skiljer sig från mängden och sätter sig i minnet på omgivningen.

Naturligtvis är detta delvis en subjektiv fråga eftersom det är omöjligt att hitta något som tilltalar alla. Bland annat oud och läder är dock väldigt maskulina och lyxiga doftnoter som passar bra till dejter och en kväll ute.

Här har vi tagit fram våra favoriter bland herrparfymer som kvinnor gillar.

Leather Oud EdP – Floris London

bästa herrparfymer som tjejer kvinnor gillar

Leather Oud EdP från Floris London är en kraftfull och förförisk doft som har inspirerats av doftkombinationerna som uppstår när Floris får in nya doftoljor. Detta är en sällsynt lyckad blandning av bergamott och geranium som blandats med bärnsten, oud, läder och träiga noter.

En annan lite sötare variant av Oud-doft från Floris är Honey Oud EdP. Även den är en riktigt lyxig och uppskattad herrdoft bland kvinnor.

Vert Fougère – Floris London

bästa herrdofter som kvinnor gillar

En annan parfym från Floris London, Vert Fougère, bjuder på en explosion av gröna doftnoter. En prisbelönad doft från Fougère-familjen som bjuder på rökiga ackord av patchouli, cederträ och kashmir, blandat med citrusnoter av neroli, bergamott och grapefrukt.

För den som älskar klassiska parfymer, men samtidigt vill uppleva nya hållbara dofter av typen Eau de Parfum är detta ett perfekt val. En doft som garanterat går hem hos kvinnor!

Ombré Leather EdP – Tom Ford

herrparfymer som kvinnor gillar

Ombré Leather EdP från Tom Ford är en alldeles underbart rökig och lyxig herrparfym som utstrålar elegant sensualitet. Här finns även violblad och absolute orpur som lyfter fram det bästa ur cederträet. Detta är en doft som vi på redaktionen använt oss av åtskilliga gånger som festdoft både till sommaren och vintern.

Oud Wood – Tom Ford

bästa herrdofter som kvinnor gillar

Trots namnet är Oud Wood från Tom Ford inte en typisk oud-doft. Detta är en doft som är svår att sätta ord på – den måste upplevas. Den kommer att sätta sina spår på alla i din omgivning, oavsett vem du möter. Om du använder denna kommer du garanterat att mötas av frågor vad det egentligen är som du bär – i positiv bemärkelse.

Den har en rökig blandning av oud, sandelträ och ekmossa. Bärnsten och tonkaböna i basnoten ger en varm och rund karaktär.

Sandalo EdP – Acqua di Parma

herrparfymer som kvinnor gillar

Acqua di Parmas Ingredients Collection är dofter byggs upp runt en huvudingrediens. I detta fall noten sandelträ som spelar huvudrollen i en rökig cocktail. Doften öppnar friskt med citrusnoter och övergår sedan i ett hjärta av lavendel och kardemumma. Det som gör denna till en fantastiskt lyckad blandning är att man blandat huvudnoten med tonkaböna och bärnsten. Den sistnämnda är som bekant utmärkt speciellt till sommarhalvåret.

Sandalo är en unik ocg intensiv herrdoft med mycket djup och passar till många olika sammanhang. Komplimanger är att vänta om du väljer denna bland kvinnligt sällskap!

En annan doft från Acqua di Parmas Ingredients Collection som vi kan rekommendera är Leather EdP.

Slow Dance – Byredo

Vilka parfymer gillar tjejer? För den unga mannen som vill hitta ett säkert kort är Slow Dance från Byredo ett alternativ. Denna parfym avser återspegla fasen i livet när vi försöker hitta rätt i jakten på självförtroende och identitet. En fas som ofta beskrivs som en långsam dans.

Här hittar du söta och balsamiska noter från den ovanliga, myrraliknande örten opopamax tillsammans med magnifika basnoter av patchouli och vanilj. En lyckad unisexdoft för den som söker parfym med vanilj. En doftnot som alltid är uppskattad hos kvinnor.

Övriga herrparfymer som kvinnor gillar

Det finns ett fantastiskt utbud av nischparfymer på marknaden just nu. En utveckling som vi sett är också att allt fler märken numera väljer att satsa på djupa unisexdofter av typen Eau de Parfums, med högre halt av parfymolja. På sätt gör detta också det lättare att hitta herrparfymer som kvinnor gillar då vi nu använder oss av samma parfymer i allt högre grad.

Bland övriga märken som vi rekommenderar och som generellt har väldigt högt betyg på parfymbibeln Fragrantica samt på Gents är italienska Xerjoff och franska Fragrance du Bois. Om du letar efter lyxiga nischparfymer som håller länge är australiensiska Teone Reinthal Natural Perfume, eller TRNP, ett märke som vi varmt rekommenderar för dig som vill ha djupa doftupplevelser.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *