Herrparfymer som kvinnor gillar – Här är favoriterna för 2022

herrparfymer som kvinnor gillar

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

De flesta kvinnor gillar en man som doftar gott. Trots detta finns det ännu idag många män som är bortkomna då det gäller att välja den doft som passar dem bäst. Om du planerar att förföra någon under detta år har vi här tagit fram herrparfymer som kvinnor gillar.

Dessa parfymer kan användas året runt i alla sammanhang om du vill dofta riktigt gott detta år. Längre ner hittar du också en utförlig guide för hur då skall applicera parfymen tillsammans med tips om hur du förvarar parfymen bäst.

Herrparfymer som kvinnor/tjejer gillar

herrparfym som tjejer kvinnor gillar

När du väljer parfym specifikt för att imponera på det motsatta könet är det en bra idé att satsa på en sofistikerad doft. Därför är någon av de nischparfymer som finns på marknaden ett utmärkt val istället för någon av de massproducerade parfymerna du hittar på var och varannan butik. Du vill ha något som skiljer sig från mängden och sätter sig i minnet på omgivningen.

Naturligtvis är detta delvis en subjektiv fråga eftersom det är omöjligt att hitta något som tilltalar alla. Bland annat oud och läder är dock väldigt maskulina och lyxiga doftnoter som passar bra till dejter och en kväll ute.

Här har vi tagit fram våra favoriter bland herrparfymer som kvinnor gillar 2022.

Leather Oud EdP – Floris London

bästa herrparfymer som tjejer kvinnor gillar

Leather Oud EdP från Floris London är en kraftfull och förförisk doft som har inspirerats av doftkombinationerna som uppstår när Floris får in nya doftoljor. Detta är en sällsynt lyckad blandning av bergamott och geranium som blandats med bärnsten, oud, läder och träiga noter.

En annan lite sötare variant av Oud-doft från Floris är Honey Oud EdP. Även den är en riktigt lyxig och uppskattad herrdoft bland kvinnor.

Vert Fougère – Floris London

bästa herrdofter som kvinnor gillar

En annan parfym från Floris London, Vert Fougère, bjuder på en explosion av gröna doftnoter. En prisbelönad doft från Fougère-familjen som bjuder på rökiga ackord av patchouli, cederträ och kashmir, blandat med citrusnoter av neroli, bergamott och grapefrukt.

För den som älskar klassiska parfymer, men samtidigt vill uppleva nya hållbara dofter av typen Eau de Parfum är detta ett perfekt val. En doft som garanterat går hem hos kvinnor!

Ombré Leather EdP – Tom Ford

herrparfymer som kvinnor gillar

Ombré Leather EdP från Tom Ford är en alldeles underbart rökig och lyxig herrparfym som utstrålar elegant sensualitet. Här finns även violblad och absolute orpur som lyfter fram det bästa ur cederträet. Detta är en doft som vi på redaktionen använt oss av åtskilliga gånger som festdoft både till sommaren och vintern.

Oud Wood – Tom Ford

bästa herrdofter som kvinnor gillar

Trots namnet är Oud Wood från Tom Ford inte en typisk oud-doft. Detta är en doft som är svår att sätta ord på – den måste upplevas. Den kommer att sätta sina spår på alla i din omgivning, oavsett vem du möter. Om du använder denna kommer du garanterat att mötas av frågor vad det egentligen är som du bär – i positiv bemärkelse.

Den har en rökig blandning av oud, sandelträ och ekmossa. Bärnsten och tonkaböna i basnoten ger en varm och rund karaktär.

Sandalo EdP – Acqua di Parma

herrparfymer som kvinnor gillar

Acqua di Parmas Ingredients Collection är dofter byggs upp runt en huvudingrediens. I detta fall noten sandelträ som spelar huvudrollen i en rökig cocktail. Doften öppnar friskt med citrusnoter och övergår sedan i ett hjärta av lavendel och kardemumma. Det som gör denna till en fantastiskt lyckad blandning är att man blandat huvudnoten med tonkaböna och bärnsten. Den sistnämnda är som bekant utmärkt speciellt till sommarhalvåret.

Sandalo är en unik ocg intensiv herrdoft med mycket djup och passar till många olika sammanhang. Komplimanger är att vänta om du väljer denna bland kvinnligt sällskap!

En annan doft från Acqua di Parmas Ingredients Collection som vi kan rekommendera är Leather EdP.

Slow Dance – Byredo

bästa parfymer för män 2022

Vilka parfymer gillar tjejer? För den unga mannen som vill hitta ett säkert kort är Slow Dance från Byredo ett alternativ. Denna parfym avser återspegla fasen i livet när vi försöker hitta rätt i jakten på självförtroende och identitet. En fas som ofta beskrivs som en långsam dans.

Här hittar du söta och balsamiska noter från den ovanliga, myrraliknande örten opopamax tillsammans med magnifika basnoter av patchouli och vanilj. En lyckad unisexdoft för den som söker parfym med vanilj. En doftnot som alltid är uppskattad hos kvinnor.

Övriga herrparfymer som kvinnor gillar

Det finns ett fantastiskt utbud av nischparfymer på marknaden just nu. En utveckling som vi sett är också att allt fler märken numera väljer att satsa på djupa unisexdofter av typen Eau de Parfums, med högre halt av parfymolja. På sätt gör detta också det lättare att hitta herrparfymer som kvinnor gillar då vi nu använder oss av samma parfymer i allt högre grad.

Bland övriga märken som vi rekommenderar och som generellt har väldigt högt betyg på parfymbibeln Fragrantica samt på Gents är italienska Xerjoff och franska Fragrance du Bois. Om du letar efter lyxiga nischparfymer som håller länge är australiensiska Teone Reinthal Natural Perfume, eller TRNP, ett märke som vi varmt rekommenderar för dig som vill ha djupa doftupplevelser.

Köpguide för parfymer

Eau de Parfum vs. Eau de Toilette

Skillnaden mellan Eau de Parfum är klar och enkel. Det handlar om koncentrationen på parfymoljan. I Eau de Toilette ligger halten av parfymolja på mellan 5% och 15%, medan den hos Eau de Parfum ligger på mellan 15€ och 20%.

Håller Eau de Parfum längre än Eau de Toilette?

I de flesta fall håller sig doftegenskaperna längre hos parfymer av typen Eau de Parfum än Eau de Toilette. Det finns såklart undantag, men en huvudregel är att det är beteckningen EdP du skall kolla på om du söker parfym som håller länge.

Hur du applicerar parfym: 5 tips för att få doften att hålla längre

 1. Gnugga inte parfymen på din hud.
  Om du gnuggar in parfymen i din hud försvinner toppnoterna och avdunstar innan de har tid att sätta sig. De doftnoter som gjorde att du föll för en viss doft kommer inte att helt komma till sin rätt. Du bör låta parfymen långsamt blanda sig med hudens naturliga oljor – detta är hur du gör så att parfymen håller längre och doftar mer unikt på dig. Om du gnuggar parfymen på din hud skapar det också friktion. Det skapar värme som kommer att förändra doften. Fokusera på de punkter som parfymen trivs bäst – på dina pulspunkter.
 2. Spraya parfymen på dina pulspunkter.
  Pulspunkterna finns på insidan av dina handleder, armbågar och nedanför din navel och bakom dina öron och knän. Detta är där dina vener ligger närmast din hud, så du kan känna din puls. Dessa varma punkter på din kropp alstrar extra kroppsvärme, vilket hjälper att naturligt sprida doften. Spraya och applicera parfymer genom att dutta den på dina pulspunkter för att få parfymen att hålla hela dagen.
 3. Var du förvarar parfymerna har betydelse.
  Har det någon skillnad var man förvarar parfymerna? Absolut! Det är vanligt att bevara parfymer i badrummet, men det är ingen bra ide. Här kan ångan från dagliga duschar påverka din parfym. Vatten, fukt och snabba förändringar i temperaturen kan ändra på parfymens sammansättning och påverka hållbarheten. Du bör även hålla bort parfymen från starkt ljus. Speciellt solljus kan påverka parfymen, dess hållbarhet och doftegenskaper. Håll din parfym på kalla, mörka och torra platser. Bra platser för förvaring av parfymer är garderoben och byrån i sovrummet. Varför inte skaffa ett skilt parfymskåp där du förvarar dina favoriter?
 4. Spraya och gå sedan in i din parfym.
  Nyckeln till att göra din doftaura trevlig och inte överväldigande är att sprida den och inte koncentrera den till ett område. Du vill att din doft skall komplettera dig och framhäva din naturliga doft. Istället för att spraya parfymen överallt, dutta den på dina pulspunkter och utför sedan det som man kallar ”Spritz and step”. Spraya din parfym framför dig och sedan rakt in i den och tillbaka ut. Detta kommer att lämna ett lätt lager på dina kläder och göra att du doftar behagligt utan att överdriva.
 5. Applicera parfymen på kläderna.
  Applicera även lite parfym på dina kläder. Det är ett utmärkt sätt att hålla doften att hålla hela dagen. Doft samverkar med tyger annorlunda än huden, så den kommer att lukta både lättare och lite annorlunda. Försök att spraya lite parfym i luften och vifta sedan med kläderna i spraymolnet. Du kan också spraya lite på insidan av din rock eller kavaj. Resultatet är en lätt touch av din favoritparfym som kommer att följa med dig var du än går.

Vanliga frågor om parfymer

Vad är skillnaden mellan Eau de Parfum och Eau de Toilette?

Skillnaden mellan Eau de Parfum och Eau de Toilette ligger i halten av parfymolja. Eau de Toilette har en koncentration av parfymolja som ligger på mellan 5-15% medan den hos Eau de Parfum ligger på mellan 15-20%.

Håller Eau de Parfum längre än Eau de Toilette?

Med en större koncentration av parfymolja håller doftegenskaperna hos parfymer av typen Eau de Parfum oftast längre än hos Eau de Toilette.

Var finns pulspunkterna på kroppen?

Pulspunkterna finns på insidan av dina handleder, de inre delarna av armbågarna och nedanför naveln. Du hittar även pulspunkterna bakom dina öron och knän. Hos alla dessa punkter finns dina vener närmast din hud, där du också kan känna din puls.

Vilka parfymer gillar kvinnor?

Detta är en fråga som är omöjlig att svara på eftersom vi alla har personliga åsikter i frågan. Det är bra tips att vara försiktig med att överdosera parfymen vid dina första dejter. När du lärt känna din kvinna bättre är det bara att fråga sig fram vilka doftnoter hon föredrar. Det är en förlegat att tro att det inte är manligt att fråga om preferenser gällande dofter och parfym. Dofter är en viktig del av umgänget och att dofta gott är viktigt!

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *