Highclere Castle från Downton Abbey – nu finns slottet hos Airbnb för bokning

Bild: PRNewsfoto/Airbnb

För att fira filmen om Downton Abbey öppnar nu Highclere Castle för första gången sina dörrar för två gäster för en vistelse som endast finns tillgänglig via Airbnb. Det handlar visserligen om endast en natt som slottet finns tillgängligt för gäster, men det är ändå en unik händelse i Highclere Castles historia.

Det är den 26 november som två personer har möjligheten att övernatta i ett av de större sovrummen och samtidigt få exklusiv tillgång till slottet och dess omgivningar. Hit hör bland annat en traditionell middag i Highclere Castles ikoniska matsal där familjen Crawley avnjuter sina middagar i filmen och serien.

Gästerna kommer att bli behandlade som kungligheter under sin vistelse. Det är de nuvarande ägarna, 8:e earl av Carnarvon och Lady Fiona Carnarvon, 8:e countess av Carnarvon som bjuder in gästerna för en exklusiv kväll med cocktails i salongen, följt av en traditionell middag i den mäktiga matsalen. Här betjänas man av Highclere Castles alldeles egna butler.

Matsalen i Highclere Castle, den så kallade State Dining Room. Bild: PRNewsfoto/Airbnb
Lady Fiona Carnarvon, 8:e countess av Carnarvon är en av ägarna till Highclere Castle. Bild: PRNewsfoto/Airbnb

Efter middagen serveras kaffe i biblioteket, innan gästerna drar sig tillbaka till ett av de större sovrummen som finns i slottet. På rummet finns eget badrum och utsikt över det vackra landskapet kring slottet.

Innan avresan dagen efter, kommer gäster att få avnjuta en utsökt frukost. Efter det följer en privat rundtur på Highclere Castles omfattande ägor. Slottet i sig har 300 rum fördelat på drygt 9000 m². Genom hela fastigheten är rummen rikt möblerade och dekorerade, där varje detalj erbjuder en unik inblick i historien hos Highclere Castle.

Från ett av de större sovrummen, med en mäktig utsikt över landskapet runt slottet. Bild: PRNewsfoto/Airbnb

Här får man en sällsynt möjlighet att upptäcka de ikoniska rummen som man lärt känna från TV-serien Downton Abbey, eller för all del från den nyutkomna filmen. Här har man alltså nu möjlighet att följa i fotspåren av kungen och drottningen som i filmen besökte slottet.

Bild: PRNewsfoto/Airbnb

Husregler i Highclere Castle:

  • Inga husdjur är tillåtna, men 9 vänliga hundar finns i slottet.
  • Ingen rökning är tillåten
  • Alla tidningar måste strykas
  • Högst en butler per person
  • Cocktail dress är etiketten för middagen, vilket innebär mörk kostym eller smoking för herrar – tillsammans med vit skjorta och svarta skor. För damer är det långklänning som gäller.
  • Skvaller är begränsat endast till betjäningspersonalen och endast ”downstairs”.

För att hitta Highclere Castle på Airbnb, gå in på följande sida: airbnb.com/downtonabbey

Highclere Castle är endast tillgängligt för en natt och för två gäster den 26 november 2019. En natt kostar £150 och kan bokas från och med 1:a oktober 2019 12PM BST. Det blir alltså kl. 13.00 svenska tid.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *