Hommer – exklusiva skäggvårdsprodukter från Grekland

Idag tipsar vi om ett riktigt intressant märke inom manlig skäggvård. Grekiska HOMMER fokuserar på symbolen för virilitet och visdom, nämligen skägget.

Lanseringen av Greklands första skäggvårdsserie år 2015 var resultatet av det arbete som gjordes av ett team av experter inom kosmetologi, grooming och design.  Skäggvårdsprodukterna är inspirerade av antikens Grekland med dess rika historia och mytologi och har skapats med naturliga ingredienser av högsta kvalitet.

Detta resulterade i produkter som skiljer sig från de flesta andra på marknaden både innehållsmässigt och i doft. När man pratar om hudvårdsprodukter i allmänhet och skäggvårdsprodukter i synnerhet är det lätt att ta till överdrifter vid beskrivningen.

I detta fall finns det dock fog för att lyfta fram Hommers produkter lite extra, bland annat tack vare de ingredienser som produkterna innehåller. Bland de ingredienser som speciellt kan nämnas är hampaoljan, Barbary Fig oljan och avokadooljan.

Hommers alla produkter innehåller hampaolja, som är naturens starkaste antioxidant. Hampaoljan är speciellt nyttig för huden eftersom den har den perfekta balansen mellan omega 3 och omega 6 fetter. Förhållandet är 3:1, vilket är det förhållande som finns naturligt i huden. Huden och håret bevarar således sina antioxiderande styrkor maximalt, vilket återställer mjukheten, återskapar och skyddar.

I Hommers skäggolja finns en annan olja som har blivit det stora samtalsämnet inom hudvård detta år. Den näringsrika och exklusiva kaktusfikonfröoljan, även kallad ”Barbary fig oil”, har uppmärksammats i många artiklar om skönhet under året. Den antioxiderande ”Barbary fig oljan” kommer, trots sitt namn från en växt som inte är nära besläktad med fikon. Den kommer från fikonkaktusen, som producerar frukt och frön som används till oljan Barbary Fig. Med sina anti-aging egenskaper i kombination med arganolja hjälper den till att reparera, omstrukturera och ge näring åt ansiktets hår och hud.

Att det finns skäl för uppmärksamheten kring kaktusfikonfröoljan visar bland annat det faktum att den innehåller 150% mer E-vitaminer än den för huden så nyttiga arganoljan. Att den dessutom är icke-komedogenisk, gör att den inte täpper till porerna.

Att avokado är nyttigt att äta lär väl ingen ha missat. Men även då det gäller tillförsel av avokadoolja externt finns det många goda egenskaper. Bland annat triggar det hudens egen produktion av kollagen, som hjälper huden att hållas elastisk och därmed minskar uppkomsten av linjer och rynkor. Genom att tillföra avokadoolja till huden matar man cellerna utifrån med flera av de näringsämnen som de behöver för sin fortlevnad.

För en komplett skäggvård finns det, förutom skäggoljan, två andra produkter som kan vara värda att ta i beaktande. Hommers skäggshampoo med hampaolja är baserad på naturliga ingredienser av högsta kvalitet, med fokus på de speciella egenskaperna hos ansiktets hår och hud. Det kokosnöts- och stärkelsebaserade rengörande medlet producerar ett rikt och krämigt skum som skonsamt rengör skägg och hud, medan kombinationen av pantenol (provitamin B5) och aminosyror från silke tränger in utförligt i hårstråna och dess fästen för att skapa en djup återfuktning av skäggets hår.

En annan produkt som kan vara bra att använda ibland är ett så kallat skäggbalsam. I Hommers Leave-in-conditioner finns naturliga ingredienser som ger maximalt med fukt till ansiktshåret och motverkar klåda och irritation i skäggbotten. Denna ger ett välskött intryck och går bra att kombinera med skäggoljan. Applicera en liten mängd leave-in-conditioner i handdukstorkat skägg och massera in ordentligt i skäggbotten. Den skall alltså inte sköljas ur.

Att parfymer har en speciell plats i mitt hjärta har väl ingen missat. I Hommer EdT har man utifrån de populära doftnoterna i deras övriga produkter skapat en Eau de Toilette som skall vara en symbol för manlighet och visdom och liksom övriga produkter är den inspirerad av antikens grekiska historia och mytologi. Doftnoterna består av sandelträ, bitter choklad och grön vetiver. Produkten är dermatologiskt testad och alltså perfekt för dagligt bruk.

Bland övriga produkter från serien som är värda ett omnämnande finns även dessa praktiska engångsservetter, så kallade Beard Wipes. Speciellt för bärare av skägg kan det ibland vara jobbigt när man äter och dricker en viss typ av mat eller dryck. Dessa servetter är anpassade för enkel och snabb rengöring av nedsmutsat skägg och ger samtidigt skägget en doft av Hommers karakteristiska doftnoter. Förpackningarna är dessutom tillräckligt små för att få plats i byxfickan. Mycket praktiska bland annat för dejten.

Hommer, Hair & Moustache Matte Paste är ett revolutionerande vax som ger episkt grepp om mustaschen och på kort hår. Dess unika formula med hampaolja, bivax, karnaubavax, och ricinolja kombinerar stark styling med flexibilitet för att skapa struktur och volym med ett matt resultat. Den är idealisk för dagligt bruk, eftersom den inte efterlämnar några rester och lätt kan tvättas bort med shampoo. Även denna produkt är dermatologiskt testad.

Join the Conversation

1 Comments

  1. says: Filip

    Har provat Hommers produkter och måste säga att jag är mäkta imponerad. Av alla de så kallade ”exklusiva” märken man testat så är detta utan tvekan det bästa!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *