Hösten och vintern 2018 från Eton Shirts

Vi fortsätter här att hylla 90-åringen Eton Shirts med deras senaste kollektion för hösten och vintern.

Det finns många saker att tänka på när man köper sin skjorta. Förutom passformen finns det även detaljer som färg, mönster, kragar att beakta. Detaljer som man kanske inte i första taget tänker på, men som kan vara avgörande för den känsla man får för skjortan när man bär den.

Vi män har ofta en tendens att i alltför hög grad satsa på de säkra korten, med samma färger och samma stil på skjortorna år ut och år in. Om man dock prövat på nya mönster, färger och inte minst design på sin skjorta kommer man att märka hur detta kan lyfta en hel outfit till en ny nivå. Detta gäller även övriga accessoarer som slipsar, bröstdukar och halsdukar. Genom små medel kan man ibland göra underverk gällande sin klädsel utan att behöva förnya hela sin garderob.

Nedan finns lite inspiration från Etons senaste kollektioner för hösten och vintern 2018 och hur man kan kombinera olika färger på skjortor och slipsar tillsammans med sin övriga klädsel.

Det subtilt geometriska mönstret tillsammans med den vita kragen gör denna skjorta perfekt till kontoret. Stretchtyget i skjortan ger en mjukhet som är utmärkt för den som eftersträvar den komfort som kan vara bra under en lång arbetsdag. Den tidlösa designen och färgerna på skjortan gör den även enkel att matcha till övrig klädsel.

Här bärs skjortan tillsammans med en ofodrad slips i paisleymönster med inspiration från Orienten. Kombinera gärna denna med en grå eller marinblå ullkostym.

En vit skjorta är en väsentlig del i varje mans garderob. Denna vita skjorta, Signature Twill, är Etons populäraste skjorta som passar till såväl business som fest. En skjorta som är lätt att matcha med alla stilar.

Här en klassiskt rutig skjorta vävd i samma högpresterande stretchtyg i twill som på skjortan överst. Olika plagg i stretchtyg kan sägas vara en trend som kommit väldigt starkt under senare år, både bland skjortor och kostymer. Denna stretcheffekt på plaggen är speciellt välkommen bland de som reser mycket i sitt jobb eftersom man då gärna vill ha något bekvämt på sig och samtidigt se representabel ut.

Här är ytterligare en riktigt stilig skjorta för kontoret, med ett högpresterande twill. Det randiga mönstret och rika texturen gör denna riktigt elegant till kostymen. Här bär mannen skjortan tillsammans med en grön ullslips.

En  lyxig skjorta med geometriskt mönstrade block, som man gärna kan matcha med en marinblårandig ullslips. Personligen är jag speciellt förtjust i den något glansiga ytan på denna slips.

För den som vill satsa på en look som sticker ut från mängden kan det vara en bra idé att satsa på en skjorta med breda ränder som på denna skjorta.

Till denna skjorta kan man med fördel använda sig av en marinblå siden- och ullslips med ett klassiskt mönster.

En jeansskjorta är kanske inte det första man tänker på i samband med användning av kostym. Här är ändå ett bevis för att en jeansskjorta kan vara riktigt stiligt även till kostymen. Här syns en uppdatering av Etons jeansskjorta i deras mjuka cut away-krage.

Här syns en marinblårandig ull- & sidenslips som passar utmärkt tillsammans med jeansskjortan.

En dressad version av den traditionella flanellskjortan, med Etons nya strykfria flanelltyg är ett annat nytillskott till höstens kollektion hos Eton.

Här syns ytterligare en uppdaterad version av den klassiska flanellskjortan med knäppning som slutar strax nedanför bröstet. Passar bra att använda även med kostymen för en aning ledigare och bekvämare stil en dag på kontoret.

En mönster som alltför få män använder sig av är paisley. Detta kan dock ge en riktigt välkommen variation till klädsel både till fest och vardag. På bilden syns orientaliska vindar i en stormönstrad paisley skjorta.

I den nyaste kollektionen från Eton syns klara orientaliska influenser, där flera av motiven kommer från 1800-talet när persiska konstnärer blev inspirerade av den kinesiska keramik-konsten och började använda näktergalar och rosor i sina konstverk. Även i färgskalan syns de varma och samtidigt stiliga influenserna. Denna slips med ett vintageinspirerat mönster är tillverkad i Italien i en fin blandning av ull och siden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *