Höstens inredningsdetaljer från BoConcept

höstens inredningsdetaljer

Danska möbelvarumärket BoConcept är känt för sina stilrena och lyxiga möbler. I september presenterar de nya kollektioner med produkter och accessoarer till hemmet. Här finns bland annat belysning, keramik, textilier, speglar, mattor och småmöbler.

Den nya kollektionen av lampor är designade av Karim Rashid, Henrik Pedersen och Benny Frandsen. Det breda utbudet av lampor innehåller allt från lampor med storslagen design till mer avskalad och nedtonad design. Såväl golv-, vägg-, bords- och taklampor finns med i kollektionerna. 

LINE COLLECTION

Denna eleganta kollektion i krom består av en vas, ett fat och en skål. Med ett skulpturalt uttryck med välkomnade former är varje del för sig den perfekta mittpunkten på matsalsbordet eller i vardagsrummet. Kollektionen innehåller även en väggklocka. 

höstens inredningstrender 2019

EXPOSE COLLECTION

Kollektionen EXPOSE gifter samman två trender, det konstnärlig uttrycksfulla samt monokromt i svart. Kollektionen består av skulpturer, brickbord, pall/sidobord och fat, gjutna i aluminium med en mattsvart finish. Skulpturerna har organiska former av löv och trädbark. Brickbordet, fatet och pallen/sidobordet har även de utformats med organisk inspiration med en mer abstrakt framtoning. Kollektionen passar alla rum och stilar som behöver en touch av dramatik.

CHELSEA

Karim Rashid har för BoConcept designat kollektionen CHELSEA innehållande en vägglampa, golvlampa och taklampa samt soffa och fåtölj. CHELSEA-lamporna är utformade med mjuka linjer för en diskret och visuell framtoning. Kommer i mattsvart metall (med en insida i silver på golv- och vägglampor).

höstens inredningsdetaljer

RISE

Denna lampa skänker elegans genom sin enkelhet. Dels en lampa, dels ett konstverk, den cylindriska basen innehåller en dold LED. En halvmeter hög, är RISE en statement piece, med ljuset som riktas uppåt mot den stora plattan. Finns i färgerna mullvad och svart.

trender höst 2019

ORB

Kollektionen ORB har ett otvetydigt skandinaviskt uttryck med sin enkelhet och organiska former med en bas i mattsvart metall samt opalvitt glas. ORB består av en golvlampa, en taklampa, en bordslampa samt en vägglampa. Vägglampan kan också användas som bordslampa.

inredningstrender höst 2019
höstens inredningstrender 2019

DEMAND

DEMAND kännetecknar Henrik Pedersens förmåga att göra minimalism varm och tillgänglig. Kollektionen av vägg-, bords- och golvlampor kännetecknas av smala rör och en skärm i mattsvart metall. En fin detalj är strömbrytaren i midcentury-stil ovanpå den justerbara lampskärmen. De mest utstående detaljerna är kanske ändå att golvlampan balanserar på en rund platta som får stöd av två rör i V-formation. 

trender inom inredning höst 2019

HOLIDAY

HOLIDAY är välkomnande och omedelbart glädjande för ögat. Benny Frandsen uppnådde detta genom att kombinera enkla geometriska former med subtila och fina detaljer. Kollektionen, som består av bords- och golvlampor, kännetecknas av en bas och konformad skärm i en varmgrå färg. Leden gör skärmen upp-och nedfällbar och är i borstad metallfinish. 

inredning trender höst 2019
Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *