Höstens stora klockauktion på Bukowskis – Important Timepieces

höstens största klockauktion i Sverige

Det har igen blivit dags för en av säsongens höjdpunkter bland klockentusiaster. Den 18 oktober öppnar Bukowskis sin visning inför Important Timepieces, Nordens mest framstående klockauktion för exklusiva samlarklockor. Visningen följs av en slagauktion 23 oktober i de klassiska lokalerna vid Berzelii Park 1, Stockholm.

– Inför höstens auktionen kan vi redan nu presentera en kul blandning av vintage klockor och framtida klassiker samt sport- och kostymklockor från de mest eftertraktade klocktillverkarna så som Omega, Rolex, Patek Philiipe och Heuer, säger Carl Palmegren, Ansvarig specialist klockor.

Ansvarig specialist klockor, Carl Palmegren.

Bukowskis Important Timepieces är en auktion med fokus på ovanliga samlarobjekt och klockor av hög kvalitet med spännande proveniens. Auktionens utbud är unikt kurerat av Bukowskis specialister på klockor, Carl Palmegren och Nina Westerlund.

Våra köpare har visat ett stort intresse för damklockor och vi har nu ett större utbud än någonsin tidigare på höstens auktion, säger Nina Westerlund, specialist klockor.

Auktionen har genom sitt unika utbud uppmärksammats internationellt och lett till flera rekordpriser på mycket hög nivå. Senaste toppförsäljningen är en Omega Speedmaster 2915-1, som såldes för ett slutpris på 2,2 miljoner kronor – nytt världsrekord för modellen.

Specialisten Carl Palmegren väljer ut tre höjdpunkter: 

höstens viktigaste och största klockauktion i Sverige hösten 2018

1. Rolex, Explorer II, 1655 – utrop 95 000 kr   

– Rolex, Explorer II, 1655 är en sportig och elegant klocka som sticker ut med sin orange/gula karaktäristiska visare. Just den här modellen kallas för “Steve McQueen” och klockan är i otroligt gott skick med originallänk i stål, fin patina på urtavlan och en skarp boett. En klocka för veckans alla dagar utan att för den delen vara diskret.

klockauktioner i Sverige hösten 2018

2. Patek Phillipe, Genève – utrop 70 000 kr

– En klassisk Patek Philiipe från 60-talet, ref 3429, hör också till auktionens toppobjekt. Den har en enkel form som gör att den passar bra både till kostym och en vardagligare look. En klassisk klocka som aldrig blir omodern och en perfekt klocka att börja bygga sin samling med.

3. Lemania, Viggen kronograf – utrop 50 000 kr 

Sist men inte minst så kan vi presentera en Lemania Viggen, vars namn refererar till dess provinsens, då denna modell köptes in av flygvapnet under 70-talet. Klockan finns endast i en begränsad upplaga och tillsammans med klockans historia ökar samlarvärdet enormt.

Visningen äger rum mellan 18 – 22 oktober på Berzelii Park 1 i Stockholm och auktionen är 23 oktober på Arsenalsgatan 2 i Stockholm.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *