Hösten/vintern 2016 från Eton

Eton är för de flesta synonymt med kvalitet, något som alla som någon gång ägt en skjorta av märket säkert är benägna om att hålla med om. De skjortor som jag ägt i flera år och använt flera gånger per vecka ser ännu idag ut som nya, ett kvalitetsbevis så gott som något.

Idag tar vi en djupdykning i höstens och vinterns kollektion från märket och erbjuder samtidigt lite julklappstips till den eleganta gentlemannen.

Eton har sytt skjortor sedan 1928 och huvudkontoret samt originalfabriken ligger fortfarande i Gånghester utanför Borås, på samma plats som deras allra första skjorta en gång syddes. Idag finns Eton representerade på 49 marknader i några av världens mest exklusiva butiker.

I år har ett nytt kapitel skrivits i historien om Eton, när man uppdaterade den grafiska profilen och lanserade ett nytt butikskoncept. Kollektion Red Ribbon bytte namn till Collection, Green Ribbon till Green och Black Ribbon till Evening. Man lanserade även Unbuttoned, en helt ny kollektion av skjortor för ledigare tillfällen.

Då det gäller Etons kollektion för hösten och vintern 2016 genomsyras den av samma detaljrikedom och högpresterande tyger som kännetecknat även tidigare kollektioner. Kollektionen har denna säsong inspirerats av den resande gentlemannen, med fokus på elegans och komfort. Färgpaletten utgår från klassiska nyanser, men innehåller även nyheter som rutor i marinblått, brunt och turkos.

Uppdaterade klassiker möter stilsäkra ränder, mikromönster och skjorttyger med vävda effekter för en lyxig känsla. Ledigt, men med lyxiga inslag är receptet bakom den perfekta garderoben till allt mellan kontoret och utekvällen.

Nedan är lite bilder från säsongens kollektion från Eton.

eton-2017-2

Det finns alltså numera fyra olika passformar och kollektioner att välja på bland Etons skjortor för att hitta en välsittande skjorta enligt önskemål.

Collection kallades tidigare för Red Ribbon och innehåller tidlösa och moderna businesskjortor. Green är en kollektion av skjortor i tvättade tyger med en mer avslappnad känsla. Unbuttoned är en kollektion av skjortor för avslappnade tillfällen, både till kontoret och helgen, medan Evening utgörs av klassiska frack- och smokingsskjortor i exklusiva material med eleganta strukturer och sofistikerade detaljer.

Kollektionen innehåller även nya slipsar, såväl traditionella sidenslipsar som ledigare slipsar i ull och virkade kvalitéer. Alla slipsar tillverkas i England eller Italien efter traditionellt slipshantverk.

Nya modeller av halsdukar i värmande merinoull, tunna bomullstyger och lyxiga sidenkvalitéer för alla väder och stilar hör till kollektionen.

Då det gäller Etons så kallade partyskjortor innehåller kollektionen färgfulla mönsterkombinationer i bland annat prickiga och subtilt vävda rutmönster.

Ytterligare några exempel på den den glada färgpaletten på Etons höst- och vinterkollektion.

Etons kollektion av klassiska frack- och smokingsskjortor i exklusiva material är ett gott tips inför nyåret för alla fullända festklädseln.

Ljusblå randig skjorta med Extreme Cut Away-krage och Super Slim Fit passform. En av de mest mångsidiga skjortorna – det lätta och mjuka poplintyget är lika skönt att använda vinter som sommar.

Då det gäller färgpaletten på skjortorna anser jag att de vita och ljusblå nyanserna erbjuder flest kombinationsmöjligheter. Hur många olika stilar och varianter som behövs i varje mans garderob är naturligtvis en smaksak och mycket beroende på användningsändamålet.

Mest praktiskt tycker jag att det är med en så kallad Extreme Cut Away-krage till slips och denna modell går också alldeles utmärkt att bära även utan slips.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *