Hotel Diplomat uppdaterar sin klassiska Afternoon Tea

afternoon tea diplomat

En klassisk after noon tea är en ritual man aldrig ska missa i England, men i Sverige är det inte många ställen som kan tävla med något av Londons klassiska hotell. Därför blev vi lite extra glada att läsa att Hotel Diplomat uppdaterar sin afternoon tea, som serverats sedan 60-talet.

Både lokalen och menyn är ny. Den nya tesalongen en halv trappa upp ska vara inspirerad av delägaren Anna Cappelens farmors salong i Villa Dagmar, Båstad.

Vi ville skapa en oas på hotellet likt vår farmors galleri. Där brukade hon sitta varje eftermiddag vid ett uppdukat tebord med bakverk och en kupa champagne, och lyssnade på fransk musik och blickade ut över den lummiga trädgården, havet och de vackra statyerna.

Anna Cappelen, styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar

Hotell Diplomat öppnade sin första tesalong under 60-talet och har sedan dess serverat sin klassiska Afternoon Tea med scones, bakverk, hemmagjord marmelad och husets eget svarta te.

Den nya menyn har tagits fram med hjälp av Annie Lundin från systerhotellet Villa Dagmar. Hon har en bakgrund på stjärnkrogen Aloë och har tävlat både som kock och konditor och vunnit tävlingar som Culinary Olympics, Nordic Junior Chef samt Culinary World Cup. På menyn återfinns kanapéer, bakverk, chokladcookies och naturligtvis nybakade scones med hotellets egen marmelad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *