Hotel Draken öppnar i höst

clarion hotel draken

Göteborgs hotellmarknad har präglats av ett antal ambitiösa projekt. Först ut var Upper House i Gothia Towers 2013. I november 2022 slog Jacy’z upp portarna i Gårda – 233 rum över 28 våningar. Och i oktober 2023 öppnar nästa ambitiösa projekt, Clarion Hotel Draken.

Draken är en institution i Göteborg. Biografen Draken öppnade 1956, med ett vikingaskepp på ridå och neonskylt designat av konstnären Gunnar Erik Ström och väggar i mahogny. Biografen rymde över 700 platser och hörde till de mest påkostade för sin tid. Men TV:n minskade efterfrågan på stora biografer, och Draken kom istället att bli centrum för Göteborg Film Festival.

Clarion Hotel har helt sonika låtit bygga sitt hotell Draken ovanpå och runt den K-märkta biografen, liksom det gamla nöjespalatset Vågen. Det gamla, låga huset har vuxit till 34 våningar och 474 hotellrum för gäster som toppas av en konferensvåning på våning 32, Brasserie Draken på våning 33 och en rooftop bar på våning 34. Allt med en fantastisk utsikt över centrala Göteborg och Göta Älv. Hotellet kommer naturligtvis även innehålla ett spa.

Draken och Vågen kommer finnas kvar, och i maj meddelade Clarion Hotel också att man inlett ett samarbete med Göteborg Film Festival och att festivalen kommer stanna på Draken.

Petter Stordalen, ägare av Clarion Hotel (som nyss bytt namn till Strawberry), är känd för spektakulära invigningar. I Malmö körde han jetski upp på scenen och vid invigningen av Clarion Hotel Post i Göteborg bjöd han på ljusshow och fyrverkeri. Kan vi räkna med något lika spektakulärt i oktober 2023?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *