Lev ut dina Parisdrömmar i Sverige

hotell med pariskänsla i sverige

Nyligen presenterad i en populär TV-serie, har gjort staden till något av snackis – Paris och hennes klichéer är det centrala i varje konversation. Och kan du inte resa till Paris, låt Paris komma till dig.

För de som känner en stor längtan efter modehuvudstaden har Hotels.com® sammanställt ett fantastiskt urval av underbara platser och boutiquehotell med fransk touch i Sverige för att ge svenskar chansen att uppleva det eleganta franska #Hotellife i en vecka. C’est la belle vie!

MÅNDAG – Arbeta på distans…på ett hotell

Måndag, första dagen på den nya veckan, och efter en rolig helg är det dags att komma tillbaka till vardagen! Under de nuvarande hälso- och säkerhetsrekommendationerna arbetar de flesta på distans.

Bo och/eller arbeta på franskinspirerade Hotell Pigalle, en sann dekadent pärla i stadens centrum. Istället för att gå nedför floden Seine som rinner genom Paris, gå längs de vackra kanalerna i Göteborg. 

hotell pigalle hotell med pariskänsla

 Hotel Pigalle (4 stars)

I en 1700-talsbyggnad i centrum av Göteborg finner du Hotel Pigalle. Hotellet är inspirerat av Art Déco – då som nu en motreaktion mot det vardagliga och formstöpta. Med sin färgstarka och unika inredning är detta pittoreska boutiquehotell den perfekta flykten då du letar efter arbetsinspiration eller koncentrationsutrymme.

Hotel Pigalle är tillgängligt för bokning från 1015 SEK per rum och natt.

TISDAG – Pendla, arbeta, sova

Det är redan tisdag och du klarar inte längre av din chef? Du har inget val än att träffa dina kollegor för lunch men du får åtminstone njuta av les classiques från det franska köket på en autentiskt fransk restaurang i bistrostil.

Lyckligtvis lyckas du korta ned diskussionen för att hitta din bästa kompis och kritisera din chef hela eftermiddagen på Sparrow Hotel nära stadspulsen.

hotell med pariskänsla i sverige

The Sparrow Hotel (4,5 stars)

Ett chict boutiquehotell som erbjuder en färgstark, intim och välkomnande oas mitt i Stockholm, nära allt och alla. Gå förbi den vackra fin de siècle façad på The Sparrow Hotel och känn värmen, romantiken och gemytligheten i detta franskinspirerade hotell. Tu viens?

The Sparrow Hotel är tillgängligt för bokning från 1431 SEK per rum och natt.

ONSDAG – Träning 

För att förbränna alla croissanter är det viktigt att motionera! På med en trendig löparoutfit och rör dig mot Kungliga Djurgården. När man inte kan strosa runt i Jardin de Luxembourg kommer ett besök i denna gröna oas att göra tricket.

Som de säger i Frankrike: efter ansträngning, komfort! Efter en intensiv joggingrunda möt upp din BFF för en klassisk moules frites på restaurang Akkurat och people watch från din plats. Gå sedan till Hotel At Six för en detoxjuice och en välförtjänt massage.

hotell med känsla av paris i sverige 2020

At Six (5 stars)

Hotel At Six är en destination där modern konst, utsökt mat och enastående inredning möts för att skapa ett modernt lyxhotell i centrala Stockholm.

Hotel At Six är tillgängligt för bokning från 1696 SEK per rum och natt.

Och ikväll blir det dessutom en romantisk middag med din stiliga granne på hans italienska restaurang bara ett stenkast från Kungsträdgården…Så klä dig i din bästa outfit eftersom mode är sååå viktigt för de franskinspirerade fashionistorna – som vi alla vet!

TORSDAG – Kulturdag 

Liksom Paris är Stockholm en huvudstad med ett rikt kulturliv. Au revoir Louvre, Musée d’Orsay and Château de Versailles och bonjour Gamla Stan, Nationalmuseum och Kungliga Slottet. Vi börjar dagen på Fosch Artisan Pâtisserie, sen beger vi oss mot Gamla Stan, en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor.

Avslutningsvis besöker vi Nationalmuseum, Sveriges konst- och designmuseum, här finns det tavlor målade av ett flertal franska konstnärer. Bredvid museet ligger Lydmar Hotel, ett vackert boutiquehotell beläget vid vattnet där man kan avnjuta ett glas champagne i hotellbaren med utsikt över Kungliga Slottet.

hotell med känsla av paris i sverige 2020

Lydmar Hotel (5 stars)

Ett andra generationens livsstilshotell som välkomnar sina gäster med personliga inslag. På detta 5-stjärniga boutiquehotell främjas stillhet och enkelhet snarare än ett överflöd av intryck.

Lydmar Hotel är tillgängligt för bokning från 3178 SEK per rum och natt.

FREDAG – Allt är tillåtet

På fredagar är allt tillåtet men också… allt kan hända. Bank Hotel är ett underbart boutiquehotell beläget i hjärtat av Stockholm, precis invid stadens lyxshoppingområde där man kan hitta flera franska high-end butiker så som Louis Vuitton, Chanel and Cartier. Efter en lång shoppingdag promenerar du till Bank Hotel för att avnjuta en specialkomponerad cocktail i den eleganta cocktail- och terrassbaren Le Hibou, inspirerad av en exklusiv parisisk våning, på översta våningen med enastående utsikt. Det är alltså det perfekta stället att kickstarta dina fredags festligheter på!

vackraste hotell i sverige 2020

Bank Hotel (5 stars)

Personligt. Intimt. Klassiskt. Alla rum har målats i ljusa, naturliga färger och inretts med sobra material i jugendstil som stämmer väl med byggnadens anrika historia och moderna bekvämligheter.

Bank Hotel är tillgängligt för bokning från 2100 SEK per rum och natt.

LÖRDAG – Weekendresa!                   

I ett naturreservat endast 30 minuter utanför Stockholm med fantastisk natur och Mälaren som närmsta granne, ligger Görvälns Slott boutiquehotell. På hotellets restaurang kan man avnjuta fantastisk mat och ett brett utbud av franska viner samt champagner, både vintage och icke-vintage, medan man sover som en prinsessa i en kunglig säng med äkta pariskänsla.

vackra slottshotell i sverige 2020

 Görvälns Slott (4 stars)

Detta är inte ett vanligt slott; detta är ett slott med attityd. En prisbelönt restaurang med enastående mat och dryck, extravaganta hotellrum och en avslappnad atmosfär.

Görvälns Slott är tillgängligt för bokning från 1690 SEK per rum och natt.

SÖNDAG – Hitta rätt balans

Ibland behöver även parisarna ta en paus från allt vad rödvin och croissanter innebär. Finns det ett bättre sätt att ladda batterierna på för den kommande veckan än att övernatta på ett lyxigt spahotell? Hotell Havsbaden i Grisslehamn är lugn oas bara 90 minuter från Stockholm med pooler, underbara behandlingar och lugnande aktiviteter. Ha en Zen-fylld dag.

bästa spahotell sverige 2020

Hotell Havsbaden i Grisslehamn (4 stars)

Låt söndagen bli en dag av återhämtning. Checka in på Hotell Havsbaden i Grisslehamn och börja dagen med lunch. Det här är platsen för de som förstår vikten av att ta tid för revitalisering.

Hotell Havsbaden i Grisslehamn är tillgängligt för bokning från 1600 SEK per rum och natt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *