House of Dagmar klär Anna de Codorníu-flaskan i sommar

Det spanska vinhuset Codorníu och det svenska modehuset House of Dagmar inleder ett designsamarbete inför sommaren 2018. Med inspiration hämtad från den moderna kvinnan, konst och natur har Dagmar klätt flaskan i rosa tulpaner mot en djupgrön bakgrund. Precis samma mönster som kommer att rama in Dagmars pre-fall 2018-kollektion kommer att smycka premiumcavan Anna de Codorníu.

Lagom till sommaren inleder vinhuset Codorníu ett blomstrande samarbete med House of Dagmar som resulterat i en exklusivt framtagen flaska för Spaniens mest sålda premiumcava, Anna de Codorníu – klädd i House of Dagmars pre-fall 2018-kollektion. 

– I vår design vill vi involvera alla aspekter av den moderna kvinnan -hon attraheras av både konst, kultur och natur. Hon är medveten om vad hon bär, liksom vad hon dricker. Därför känns det kul att kunna göra ett samarbete där det bästa av två världar möts – cava och mode, säger Sofia Wallenstam, en av de tre systrar som startade House of Dagmar 2005.

Cavan med House of Dagmars mönster kommer i en begränsad upplaga och lanserades på Systembolaget 1 maj.

Anna de Codorníu är en premiumcava som får sin torra och eleganta stil från Chardonnay-druvan. Doften är full av behagliga toner av tropiska frukter som ananas, men innehåller även inslag av citrusfrukter, av grapefrukt och lime. Smaken är behagligt avrundad, torr och fräsch – och även här träder citrustonerna fram. Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Anna de Codorníu tillhör toppsäljarna inom premiumcava på den spanska hemmamarknaden och är sedan sommaren 2016 dessutom ekologisk.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *