Hublot presenterar Big Bang Unico ”Magic Gold”

Den schweiziska tillverkaren av lyxklockor Hublot presenterar nu en nyhet inför den stora klockmässan SIHH i Geneve i januari 2015. Det är inte vilken klocka som helst, utan det handlar om en klocka med den mest reptåliga guldbezeln som någonsin konstruerats och som endast kan bearbetas med diamant.

Vad är bezel på en klocka kanske ni undrar? Jo, det är ramytan kring själva som ursprungligen var avsedd att skydda klockan och hålla glasytan på plats. Nuförtiden är dock det dekorativa och funktionella en lika viktig del av en klockas bezel.

Tre år efter att den hyllade modellen Magic Gold lanserades har Hublot nu påbörjat tillverkningen av Big Bang Unico-modellen med en bezel i ”Magic Gold”. Hublots guld, Magic Gold, på 18 karat är för tillfället det enda reptåliga guldet på marknaden och det har skyddats genom patenter. Med en hårdhet på nästan 1000 Vickers har de traditionella svagheterna hos guldet eliminerats. Vanligen ligger väldesignat 18 karats guld på 400 Vickers och hårt stål på runt 600 Vickers.

Sedan november 2011 när Magic Gold för första gången presenterades för världspressen har Hublot skaffat sig produktionsutrustning för att sköta hela tillverkningsprocessen själva. Nästan 3 år av forskning har nu resulterat i ett revolutionerande nytt material som är en fusion av 24 karats guld och den senaste expertisen inom högteknologiskt material.

hublot labb

Magic Gold produceras i fabriken i Nyon där man använder sig av en komplex tillverkningsprocess där borkarbidpulver läggs i formar som är väldigt lik bezeln på den slutliga produkten. Pulvret härdas i en väldigt hög temperatur för att få den fasta, men porösa strukturen. Efter detta injiceras 24K guld legerat med 3% smält flytande guld under tryck och får fylla de keramiska porerna och sammansmältas.

hublot

hublot ändrad

Den färdiga produkten. Smakar det så kostar det. Jag har ännu inte hittat några prisuppgifter för denna modell, men en genomgång av utbudet antyder att priset kan bli rätt högt. I sitt utbud har Hublot för närvarande en av de dyraste klockorna i världen som kostar hela 35 miljoner kronor.

hublot urverk

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *