Hur du blir framgångsrik genom att sluta eftersträva perfektion

bli framgångsrik perfektion

Vi börjar den nya veckan med lite inspiration för den med ambitioner i livet. Det kan ju trots allt kännas lite tufft att komma igång med den nya veckan efter att man unnat sig att slappna av under veckoslutet.

En tanke som slagit mig rätt ofta på den senaste tiden är hur en strävan efter perfektion ofta kan vara en begränsande faktor hos oss. Tanken på hur man på alla sätt borde leva upp till sin egen syn på vad som är en perfekt prestation eller den perfekta människan bidrar ofta till en handlingsförlamning.

Vill du bli framgångsrik, lämna alla tankar på perfektion och präktighet. Man skall sträva till att göra sitt bästa, men tyvärr är det rädslan för att göra bort sig, tanken på hur man borde vara som ofta bidrar till att man inte får gjort någonting alls.

Ibland är det viktigaste att lämna ifrån sig jobb och prestationer som är tillräckligt bra. I denna process finns alltid ett visst utrymme för förbättringar och därför måste man också vara redo att ta emot kritik och förbättringsförslag för att kunna utvecklas.

Börja bara på och lär dig med tiden av dina misstag. Låt människor häckla dina försök att göra det du älskar, men ge aldrig upp och lägg inte din tid på att försöka försvara dig själv. En man med stark karaktär vet innerst inne sina mål och ambitioner. Han vet att läroprocessen går i många olika stadier. Så småningom kommer du att se att den enda möjliga utvägen faktiskt är att du lyckas och blir framgångsrik ifall du inte låter dig nedslås av tillfälliga motgångar.

Man blir visare med åren, men endast förutsatt att man faktiskt gett sig själv chansen att leva fullt ut. Visdom handlar lika mycket om att komma till insikt om att oavsett hur mycket du försöker kommer du aldrig att lyckas göra alla nöjda och du kommer alltid att hitta nya sätt att göra bort dig på.

Den perfekta personen och den perfekta prestationen är endast något som existerar i teorin och i den egna tankevärlden. Det som man själv ser som perfekt kan också vara något helt annat i någon annans ögon.

Man lär sig nya saker snabbast genom att gå utanför sin bekvämlighetszon och för att våga detta behöver man även ha förmågan att stå emot förödmjukelsen att ha fel, utan att det för den skull påverkar stoltheten eller människovärdet. Självklart skall man tillåta sig att vara ledsen över nederlag ibland, men låt aldrig denna känsla ta överhanden så att du blir handlingsförlamad.

Det finns en fördel gällande människor som få tänker på – det mänskliga minnet är oerhört kort. Gårdagens nederlag är morgondagens framgång och tvärtom. Med andra ord kan detta även vara en nackdel. Det finns inget utrymme för nonchalans om man vill hållas framgångsrik över en längre tidsperiod. Att göra allt i sin makt att försvara sin åsikt är det säkraste vägen att stagnera.

Som avslutning rekommenderar jag att ni läser denna intervju med Ray Dalio på Forbes. Här kan man ta med sig många lärdomar om hur man tar sig an motgångar och blir en starkare människa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *