Hur du får finansiering för ditt företag

låna för tillväxt

Att vara företagare är många gånger en utmaning. Speciellt gällande finansiering av de drömmar vi har. Många banker fokuserar på etablerade företagare och har orealistiskt förväntningar på mindre aktörer då det gäller att låna pengar till tillväxt. Vilka möjligheter finns det till finansiering av ditt företag om du söker efter smidiga alternativ?

Det är många av oss som går runt med en företagsidé och en dröm om att starta eget. Ofta stannar det vid en dröm av flera olika orsaker. Största hindret är vårt mod. Det är alltid ett stort steg att gå över från en trygg anställning till livet som egenföretagare. Ett annat stort hinder är finansieringen av våra drömmar. De som testat att få lån hos någon av de större bankerna vet att det kan vara krångligt att få pengar för tillväxt om du inte har stor kassa eller andra säkerheter.

Vilka alternativ finns det för finansiering av företag?

Det har ändå börjat dyka upp allt fler flexibla alternativ på marknaden för den vill låna pengar snabbt och smidigt. En av dessa aktörer är Capcito, www.capcito.com/sv, som erbjuder tre alternativ för företagsfinansiering. Här kan du antingen sälja fakturor, använda faktorer som säkerhet eller ansöka om ett mer traditionellt företagslån.

Capcito analyserar försäljningen och tar fram ett erbjudande. Efter kan du själv gå in och ansöka om lånet på nätet. En av fördelarna med att sälja fakturor är att du därmed slipper att hantera utskick av fakturor och påminnelser. Därmed minimeras företagets kreditrisk. Om du kopplar företagets affärssystem kan det också finnas möjlighet till bättre erbjudande.

När en ansökan godkänts har du ofta pengarna på kontot redan samma dag. Precis som vid annan kredit är det endast det du använder som du betalar för.

Avslutningsvis – Välj rätt!

Ett av de problem som företagare ofta möter på är svårigheten att få långivaren att förstå företagsidén och potentialen i den. Ett annat vanligt problem är att förstå sig på de villkor som finns inbakat i lånet.

Därför handlar det också mycket om att välja rätt lånegivare som förstår dina behov. Vi pratar alltför ofta om att få lån, när det i lika hög utsträckning handlar om att att välja en partner som förenklar vardagen istället för att krångla till det.

En långivare som har en förmåga att göra det enkelt för dig är den som du bör välja. Det är viktigt att snabbt och smidigt få tillgång till pengar, men det handlar också om att få rätt typ av finansiering i det skede du befinner dig i med ditt företag. En bra långivare gör sitt yttersta för att hjälpa dig att nå dina målsättningar och krånglar inte till det!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *