Hur du får vitare tänder – Bästa tandblekningen hemma

bästa tandblekning hemma

Det har blivit allt populärare att göra tandblekning hemma under de senaste åren. Den främsta orsaken till detta är att det numera finns produkter på marknaden som ger bra resultat. Här ger vi tips om hur du hittar bästa produkter för tandblekning hemma.

En leende människa är det vackraste som finns. Det är dock många som har komplex för sina tänder och därför i värsta fall döljer dessa när de ler. En vanlig orsak är gula och missfärgade tänder. Då kan det vara värt att överväga tandblekning för att återfå ett vitt leende.

Vad bör man tänka på när man väljer tandblekningsprodukter?

Det är en rätt vanlig uppfattning att det enda sättet att få vitare tänder är att gå till en tandläkarmottagning. Det var kanske en sanning tidigare, men numera finns produkter för tandblekning hemma som ger minst lika bra resultat. Priserna har också kommit ner på dessa produkter i och med att det nu finns många bra alternativ på marknaden.

När du väljer tandblekningsprodukter finns det framförallt tre saker att hålla koll på.

  • Fungerar de verkligen?
    Det som alla vill veta är om produkten faktiskt fungerar. Ger tandblekningen faktiskt vitare tänder?
  • Säkerheten
    Det är viktigt att kolla så att tandblekningsprodukten är EU-godkänd och inte innehåller ämnen som är skadlig för hälsan.
  • Användarvänlighet
    Hur enkel är produkten att använda? Finns bra anvisningar för hur du använder den?

Utöver detta är det också bra att kolla upp så att det finns en bra kundservice hos tillverkaren. Det är alltid bra att ha någon att vända dig till vid eventuella problem.

I dagens läge finns jämförelsesajter inom de flesta områden. Även gällande tandblekning finns oberoende guider där man tar fram bästa produkter utifrån ovan nämnda faktorer. Fördelen är att du själv slipper gå in på varje enskild produkt och göra din efterforskning. Du kan istället förlita dig på experter som har som uppgift att ta fram de bästa produkterna på marknaden.

Fördelen med tandblekning hemma

Den största fördelen med tandblekning hemma är att detta är betydligt billigare än om du gör det hos en tandläkare. Du kan få ett bra tandbleknings-kit för hemmabruk för runt 500 kronor, medan tandblekning hos tandläkare kostar mellan 3000-5000 kronor.

Eftersom detta också är en procedur som kan behöva upprepas regelbundet under året är det förståeligt att tandblekning hemma är ett populärt alternativ.

Tips för vitare tänder

Vi har alla olika förutsättningar då det gäller tandhälsan. Det samma gäller också nyansen på våra tänder. Tänderna har också en tendens att bli mörkare med åren på grund av missfärgningar. De flesta får missfärgade tänderna någon gång under sin livstid på grund av det vi äter och dricker.

Om du vill hålla dina tänder vitare är det ett bra tips att undvika tobak, snus, kaffe, te eller rödvin. Dessa mörka drycker orsaker missfärgningar på tänderna. Men som bekant är dessa också några av livets stora njutningar som få vill leva utan.

Avslutningsvis – hjälp finns

Som tur är det numera relativt enkelt att åtgärda missfärgningar genom tandblekning. Det gäller bara att se till att åtgärda det. I dessa sammanhang är vi män ofta rätt slarviga. Kom ihåg att tänderna är en oerhört viktig del av helhetsintrycket – om inte den viktigaste! Oavsett hur stiligt du klär dig, kommer du aldrig att ge ett helt vårdat intryck om du inte tar hand om dina tänder.

Vita tänder ger dig också självförtroendet som får dig att våga le fullt ut. Det är ju som bekant det vackraste hos oss människor och något som förgyller tillvaron både för dig själv och din omgivning!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *