Hur du hanterar förseningar till möten

Det finns inga egentliga ursäkter till att komma för sent till ett överenskommet möte, oavsett om det är viktigt i dina ögon eller inte. Att vara sen visar att du inte respekterar andras värdefulla tid. Du visar med din handling att du inte tycker att själva mötet eller de personer som deltar i mötet är viktiga.

Att hålla tider är därför en ytterst viktig detalj att minnas i umgänget med andra människor. Gör det till en vana att alltid vara minst fem minuter innan utsatt tid. Ifall du märker att du inte kommer att hinna bör du genast meddela om förseningen. Många är extremt noggranna med hur de förbereder sig inför ett möte, men ändå är de aldrig där i tid tills själva mötet startar. Det är ett onödigt sätt att göra deltagarna negativt inställda till dig och dina idéer innan mötet ens är påbörjat.

Ifall olyckan ändå är framme och du är försenad till ett möte så ber du inte mötesdeltagarna att upprepa det som man gått igenom hittills eller ursäktar dig genom att redogöra för orsakerna till förseningen. Istället säger man inget eller mycket lite  innan dess att mötet är avklarat.

En äkta gentleman förväntar sig inte att världen väntar på honom. Ifall din medverkan i mötet är av en central roll bör du ursäkta ditt beteende, utan att gå in på onödiga detaljer till förseningen. Det enda som du bör se till är att rikta din tacksamhet till arrangören för att de framskred i ärendelistan utan din närvaro.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *