Hur du hittar bästa hemförsäkring som student

bästa hemförsäkring för studenter

Som student är det ofta brist på pengar och det kan göra att vissa prioriterar bort viktiga saker. En av dessa är försäkringar. Det som alltför få tänker på i dessa sammanhang är att hemförsäkringar för studenter är förhållandevis förmånliga. En hemförsäkring täcker också mycket mer än vad namnet antyder. Här går vi närmare in på hemförsäkringar för studenter och ger dig tips om var du hittar de bästa.

Det finns många tillfällen i livet där det är bra med en hemförsäkring. I många hemförsäkringar ingår även t.ex. drulleförsäkring och reseförsäkringar. Men eftersom både priser och vad som ingår i dessa kan skilja sig rejält mellan olika aktörer är det alltid bra att göra en noggrann jämförelse innan du slår till.

Var hittar du bästa hemförsäkring som student?

Om du letar efter bästa hemförsäkringen som student är det en bra idé att gå in på en jämförelsesida för försäkringar. Då du söker på Hemförsäkring Student hittar du bland annat Hemförsäkringstudent.nu som är en sida helt dedikerad till att jämföra hemförsäkringar för studenter.

Här får du en bra överblick över de bästa försäkringarna utifrån kriterier som pris, villkor och kundservice. Under varje försäkringsbolag finns sammanfattat de största fördelarna och nackdelarna med de hemförsäkringar de erbjuder. Att på detta sätt få en oberoende bedömning av hemförsäkringar gör det betydligt enklare att välja rätt. Mycket enklare än att själv tvingas gå in hos respektive försäkringsbolag och läsa det finstilta.

Vilka är den bästa hemförsäkringen för studenter?

Som nämnt skiljer sig hemförsäkringar en hel del från varandra. Därför måste du utgå från dina egna unika behov när du väljer försäkring. En sak som alltid är viktig att hålla koll på är den självrisk som finns i försäkringarna. En tillsynes billig försäkring kan nämligen på grund av självrisken bli betydligt dyrare om det verkligen händer något.

Det viktigaste då det gäller hemförsäkringar är ändå att hålla koll på så att du får tillräckligt skydd på det du äger. Priset på försäkringar är bland annat beroende på bostadens storlek, värdet på lösöre i bostaden och antalet personer som bor i hushållet. Även hur väl skyddad bostaden är i form av t.ex. säkerhetsdörrar eller larm kan inverka på priset.

Avslutningsvis – tänk på försäkringar även som student!

Som student är det lätt hänt att prioritera bort utgifter som man känner att det inte finns nytta av genast. Försäkringar är dock inget som du bör välja bort om du inte måste. I vanliga fall ligger priset på en hemförsäkring för studenter som mest på ett par hundra kronor i månaden. Det kan vara väl värt att lämna bort några öl på krogen i månaden för att ha råd med en hemförsäkring!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *