Hur du lyckas med nätdejting

nätdejting tips

I dagens läge finns många olika möjligheter till att hitta kärleken via nätdejting. De många möjligheterna innebär dock inte att det nödvändigtvis är enkelt att hitta kärleken på nätet. Det kan vara en bra idé att ha en klar plan för användningen av dejtingappar innan du ger dig in i ”spelet”. Här ger vi dig tips för hur du lyckas med nätdejting.

Hur man hittar bästa appar för nätdejting

Ett av de första valen du bör göra är att välja din dejtingapp. Det finns numera flera gratis alternativ på marknaden, där Tinder är en av de mest kända. Nackdelen med denna app är att den även lockar till sig många oseriösa personer.

Därför kan det vara en bra idé att testa på dejtingsidor som är mer selektiva och strukturerade. Hos sajter som Match.com granskas alla nya profiler manuellt för att se till att alla medlemmar är seriösa. Om du vill ha fler tips på seriösa dejtingsidor rekommenderar vi jämförelsesajten Nätdejtingtips.se där du hittar recensioner av olika alternativ på marknaden.

De testar och recenserar dejtingsidor och dejtingappar och ger tips och råd för dig som vill prova dejting på nätet.

Tips för dejting på nätet

Tips för dejting på nätet

Det finns vissa saker som det kan vara bra att känna till innan du ansluter dig till olika tjänster för dejting online. Här ger vi några av våra bästa tips för dig som vill testa på dejting på nätet:

1. Välj appar med omsorg

Precis som vi nämnde ovan kan det vara värt att vara selektiv gällande val av dejtingappar. Om du känner till vilka preferenser gällande eventuell partner bör du undersöka vilka alternativ som finns på marknaden.

2. Var noga med val av foto

Fotot du visar upp av dig själv har stor betydelse för hur du kommer att uppfattas. Enligt forskning är ett genuint leende något som ökar attraktionskraften hos andra. Du bör helst också framställa dig som sympatisk, något som du gärna även bör få fram i beskrivningen.

3. Var ärlig med dina avsikter

Att vara ärlig med vad du önskar och vem du är gör det mer troligt att du hittar någon som det fungerar med även i en relation. Det har nämligen visat sig att människor tenderar att falla för personer som liknar dem själva när det gäller relationshistoria och framtida planer.

4. Ta med det viktigaste i din profil

I dagens samhälle är det få som läser igenom långa uppsatser till profiler. Ta med det viktigaste om dig själv och vad du önskar hos den partner som du letar efter. Håll en god ton och var aldrig dömande oavsett vilka erfarenheter du har från tidigare. Till två tredjedelar bör profilen vara en beskrivning av dig själv och en tredjedel av vad du önskar hos en framtida partner.

5. Ansträng dig och visa intresse

Det är lätt hänt att chattandet blir för generellt och intet-sägande. Ansträng dig för att fråga om något specifikt som du funderar på i profilen och dra inte ut på att få till ett möte för länge. Du bör helst inte vänta längre än ett par veckor innan du träffar någon. Kom ihåg att de flesta numera har erfarenheter av oändligt chattande, något som kan bli uttröttande i längden.

6. Sist och slutligen – ha roligt!

Nätdejting skall inte kännas som ett måste. Om du inte har roligt, ta då en paus från alla appar och ägna tiden för självutveckling. Det är lätt hänt att det blir beroendeframkallande – speciellt som ny användare.

Kom ihåg att allting börjar från ditt eget välmående. Om du själv mår bra är du också mer mottaglig för kärleken och kan samtidigt fatta bättre och mer välgrundade beslut för din framtid. Lycka till!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *