6 enkla tips på hur du skapar en uteplats att trivas i

trender för uteplatsen 2020

Uteplatser som terrasser och balkonger erbjuder oss många möjligheter att förbättra vårt boende och göra det trivsammare. Det är dock inte alltför ovanligt att dessa platser är underutnyttjade, trots sin potential.

Med enkla medel och små justeringar kan du dock skapa ett uterum som gör att detta blir din nya favoritplats som du kan njuta av under långa stunder under sommarhalvåret.

6 trender för uteplatsen 2020

Stilrena utemöbler med bord, stolar och accessoarer gör redan mycket för att gå uteplatsen lika stilig som inomhusmiljön. Här tipsar premiumvarumärket BoConcept om sex enkla tips på hur du skapar en uteplats att trivas i under hela säsongen.

Ta in textilier

 Att byta eller lägga till tygaccenter är ett av de enklaste sätten att ingjuta färg, introducera textur och skapa en mysig och välkomnande estetik i uterummet. Addera en utomhusmatta, några kuddar och häng upp gardiner som bryter det skarpa solljuset.

Tips: befintliga kuddar kan uppdateras med nya kuddfodral, för ett omedelbart ansiktslyft.

trender för uteplatsen 2020

Rätt möbler till uteplatsen

Bland utemöblerna har trenden gått mot allt stiligare helheter där gränserna suddas ut gällande vad som är inne- eller utemöbler. Innovativa och väderbeständiga material har här gjort att vi nu kan använda oss av allt stiligare utomhusmöbler.

trender för uteplatsen 2020

Gruppen Adelaide från BoConcept är ett exempel på ett elegant matbord som är anpassat för livet såväl inomhus som utomhus. 

Med en generös bordsyta är Adelaide perfekt för drinkar, trädgårdsfester och vardagsmåltider under bar himmel. Med sin utpräglade stil, med fasta ben i eukalyptusträ och en mycket slittålig bordsskiva i laminat är detta det perfekta utomhusbordet. 

loungestol inredningstrender för uteplatsen 2020

Utomhusstolen Adelaide, designad av Henrik Pedersen, suddar ut gränsen mellan inom- och utomhusmöbler. Sitsen i polypropen och de fasta benen i eukalyptusträ gör Adelaide väderbeständig och mycket enkel att rengöra och hållbar över tid. 

Mer grönt piggar upp

Även om uteplatsen redan har en gräsplätt och till och med någon annan typ av grönska, kan några krukväxter göra stor skillnad. Prova att fylla tomma hörn med växter, blommor eller till och med grönsaker. 

grönväxter till uteplatsen 2020

Minns belysningen

Lägg till några extra belysningsalternativ för att få uterummet att kännas mer avkopplande. Det kan vara solcellsdrivna lyktor, ljusslingor eller doftljus.

Tips! Varför inte välja en liten eldskål. Få saker förhöjer mysfaktorn lika mycket som levande eld – särskilt en sval sommarkväll.  

Måla mer

Förutom att färg är oslagbart för att ge väderslitna möbler ett nytt liv, kan den också bidra till skapandet av en tydlig stil när den appliceras med samma schablon på samma ställen. 

En schablon är ett bra sätt att ge markstenar eller bordsskivan en fräsch och rolig look. För att skapa en unik känsla, varför inte måla en plywoodskiva eller brädbit och skapa egen konst för uterummet?

snygga utemöbler sommaren 2020

Anamma årstiden

 Fyll uterummet med årstidens texturer, dofter och smaker. Att anamma årstiden kan innebära att lägga fram extra kuddar eller filtar under kallare månader, tända ett ljus med en ljuvlig doft eller bjuda på en måltid med råvaror som är i säsong.

Det finns oändligt många sätt att anpassa uteplatsen efter årstiden – endast fantasin sätter gränser! 

trender för uteplatsen 2020
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *