Hur du undviker att bete dig nyrikt


guide etikettregler för män

Låt oss säga att du har haft turen på din sida och lyckats få ett stort kapital. Pengar är något som kan förgylla de flesta människors liv på ett eller annat sätt. Frestelsen att ta på sig spenderbyxorna och sätta sprätt på slantarna kan vara lite för svår att motstå. Men, hur undviker man att ge ett nyrikt intryck, när det är precis det man är?

Det är alltid beundransvärt att ha ett stort kapital, men nyrika personer omges ofta av ett dåligt rykte som människor från alla samhällsklasser känner till. Att bete sig nyrikt är inte något eftersträvansvärt, utan tvärtom. Det anses vara vulgärt och sticker i ögonen på många. För att undvika att framstå som nyrik kan du lyssna på följande råd:

Låt inte plötsliga rikedomar förändra ditt köpbeteende

Säg att du har spelat på ett casino utan svensk licens och vunnit storvinsten. Över en natt går du från att ha normala tillgångar till att bli miljonär, eller kanske till och med miljardär. Nu är det väl dags att köpa allt det där som du alltid hade velat ha, som en sportbil, segelbåt och det dyraste huset i kvarteret? Nej, du bör nog hejda dig en aning om du inte vill att det ska sticka i ögonen på grannarna. Uppgradera dina ägodelar i all ära, men låt vinsten vila en stund innan du börjar spendera den. Att köpa allt samtidigt kan få grannarna att börja muttra, samtidigt som det kan ge precis den där nyrika auran som vi försöker undvika.

Tänk klassisk elegans och inte prålig lyx

Studera hur personer som kommer ifrån äldre pengar beter sig i publika situationer och försök att efterhärma dem. De brukar inte ha på sig pråliga designerkläder, iögonfallande smycken och köra omkring i fräsiga sportbilar. Utan här handlar det om nedtonad lyx som speglar att man har rikedomar, men att man även har tillräckligt god smak för att inte skryta om det. Det kan vara så enkelt som att köpa en klassisk Bentley istället för en röd Ferrari. Läs gärna mer om detta i vår post här på sidan som tipsar om skillnaden mellan gamla och nya pengar.

Undvik att diskutera pengar

Det spelar ingen roll om du kanske blev rik när du rättade dina vinnande lotter på https://www.lottoraden.se/, när du fick ett arv eller sålde ditt företag. Hur mycket pengar du har är inte något som angår allmänheten, så undvik att ta upp ämnet med personer som inte är närstående familj. Skryt aldrig om hur mycket pengar du har, för genom att vara diskret undviker du att framstå som nyrik. Lyckas du hålla ditt stora kapital hemligt slipper du även fundera på om dina vänner bara vill åt dina pengar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *