Hur en gentleman kollar på sport

Att samlas för att kolla på sport framför TV:n är numera ett vanligt sätt att umgås under veckosluten i takt med att både utbudet och medierna förbättrats. Ibland som en del av en förfest, men ofta även som huvudpunkt för kvällen.

Här följer några tips för hur du kan göra detta till en trevlig upplevelse för alla inblandade när du står som värd.

Förberedelsen innan matchstart

Gentleman som du är ser du alltid till att göra ditt yttersta för att alla förberedelser skall vara de bästa möjliga. Ofta är det överenskommet vad som gäller för mat, dryck och tilltugg, men bjud gärna på något utöver det vanliga vid dessa samlingar. Det är något som visar hur mycket du verkligen bryr dig om dina kompisar. Det kan handla om specialgjorda drinkar eller någon special öl som nyss lanserats som du vill att kompisarna skall få testa.

Speciell uppmärksamhet bör också läggas vid att alla gäster har bekväma och bra sittplatser. Om utrymmet är begränsat bör alltid de bästa sittplatserna vara reserverade för gästerna.

Även här gäller samma regler som inom andra delar av livet. Det viktigaste är att man visar att man bryr sig. Det syns om du verkligen ansträngt dig för dina gäster.

Var ni tittar på matchen

En viktig del av själva evenemanget är att se till att sändningen har bästa möjliga kvalitet.

Det är inga problem om du tittar på sport ensam, men när du kollar med dina vänner vill du att allt ska vara av högsta klass. Se till att du har rätt abonnemang med rättigheter till matchen. En gentleman betalar sin prenumeration och använder inte gratistjänster för streaming, särskilt eftersom dessa kanske inte håller måttet vid populära abonnemang. Men nöden har som bekant ingen lag. Ibland kan också svenska bettingsajter erbjuda gratis streaming av matcher.

Se också till att du har en TV av tillräcklig storlek. Här finns en bra guide till hur stor din TV ska vara beroende på hur nära du sitter. Att inte kunna se pucken eller bollen förtar mycket av upplevelsen i en bra match. Ljudet är mycket mindre viktigt än bilden när det kommer till sport.

Allt detta är en viktig del för att bygga upp den rätta stämningen runt en match.

Hur man beter sig under matchtittandet

Inom idrotten pratar man ofta om sportsmannaanda eller Sportmanship och hur viktigt det är med bra beteende och respektera spelare emellan. Det är också viktigt att ge akt på sitt beteende som åskådare – oavsett om detta sker på läktarplats eller hemma i soffan.

Kompisar emellan är jargongen ofta lekfull och där kanske det är mer ok med överdrivna känsloreaktioner i samband med att man kollar på sport. Det är ändå viktigt att alla är medvetna om de regler som kännetecknar ett gott beteende även i dessa miljöer.

Vårt beteende medan vi kollar på sport kan avslöja mer än man tror om vår riktiga karaktär. Det är nämligen i stunder när engagemanget finns med där vår förmåga att hålla känslorna i styr testas på allvar. Om man dessutom placerat ett vad på en av alla betting sidor som finns på Internet är det naturligtvis svårt att hålla masken, men en gentleman vet att hantera både medgångar och motgångar på ett professionellt sätt.

Med allt detta sagt är det ofta sammanhanget som styr. De som känner varandra riktigt bra har betydligt större utrymme för känsloreaktioner och kärleksfulla pikar mot varandra.

Slutligen

Ibland kan det dock vara värt att tänka på vilken stämning du är med och skapar i dessa sammanhang. Ofta har detta beteende nämligen en tendens att följa med även till läktarkulturen och kanske även övriga delar av livet.

Det gäller att förstå att allt inte är tillåtet bara för att du är en engagerad följare av idrott. Det handlar även om att föregå med gott exempel åt kommande generationer av fans. Därför är det viktigt att visa respekt gentemot motståndare och andra människor som inte är av samma åsikt – eller i detta fall – inte håller på samma lag.

En sann gentleman glömmer inte sina principer i något sammanhang i livet – inte ens när det handlar om sport.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *