Hur hittar man kompetenta fönstertillverkare

hur man hittar bästa fönstertillverkare

När du bestämt dig för hur du vill att dina fönster ska se ut, det vill säga vilken stil, färg och material som de ska ha, finns det ett litet steg kvar: nämligen, vilken tillverkare ska du vända dig till för att säkra att dina fönster kommer hålla i många år framöver? Du kan förmodligen få bra rekommendationer av människor i ditt nätverk, men ibland räcker det med en enkel sökning på internet. Men oavsett kommer du ha ett flertal, potentiella fönstertillverkare som alla lovar det bästa som finns på marknaden. Hur hittar och väljer man då en av dessa?

Börja fråga runt i ditt nätverk

Det förmodligen mest säkra sättet för att hitta en kompetent fönstervillverkare är att fråga runt i ditt nätverk. Vad rekommenderar dina föräldrar, vänner och kollegor? Istället för, oftast, vinklade recensioner på nätet får du förmodligen ärliga åsikter av personer i ditt nätverk kring hur projektet gick och kvaliteten på produkten. Om de inte varit nöjda så är det en bra indikation på att du antagligen borde leta efter en fönstertillverkare någon annanstans.

Kolla in deras recensioner

Efter att du fått dig en bild av några olika fönstertillverkare så kan det vara en bra idé att kolla in deras recensioner på nätet. På så sätt får du en mer rättvis bild av en specifik fönstertillverkare. Bara för att din kompis fått ett resultat personen är nöjd med betyder det inte att andra tycker likadant. För att hitta recensioner räcker det oftast med en enkel internetsökning på företagets namn. MEN! Stirra dig inte blind på recensionerna på nätet. Det finns ingen som kontrollerar vem som skriver dem, så det kan faktiskt vara deras vänner eller kunder de betalar för att skriva.

Försäkra dig om att kvaliteten på produkterna är bra

Viktigast av allt när du ska välja en fönstertillverkare är att kvaliteten är bra. Det kan såklart vara svårt att värdera kvaliteten innan du faktiskt kan känna på eller se fönsterna, men efter att ha hört rekommendationer samt läs deras recensioner borde du i alla fall kunnat skapa dig en bild. Du kan med fördel även kika igenom fönstertillverkarens webbplats i förväg, erbjuder de ett brett utbud av fönster och dörrar, eller är det begränsat? Är dessa konstruerade med högkvalitativa och hållbara material som kommer hålla i många år framöver?

Givetvis är det ett individuellt val, och mycket beror på vilka krav du har och vilka typer av fönster du är ute efter. Är du till exempel ute efter en pardörr, är det energiglas som ska användas. Ett bra val för tillverkare av pardörrar med energiglas är SparFönster. Deras pardörrar hittar du här: https://www.sparfonster.se/pardoerrar/

Se till så att dina nya fönster har en bra garanti

Nya fönster ska alltid installeras med en bra garanti. Köp aldrig fönster om de inte har en garanti. Vad som gör en bra garanti är om den kan skydda dig mot eventuella brister i material och utförande. Det är en bra idé att leta efter garantier som varar minst 5 år. De bör också kunna överföras till framtida husägare om du väljer att sälja din bostad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *