Hur man hittar rätt företagspresenter för anställda och kunder

företagsgåvor online

I dessa tider är det många företag som letar efter presenter till anställda och kunder. Det kan vara en riktig utmaning eftersom det finns flera andra saker att beakta än när det endast handlar om att leta presenter till nära och kära. I den här guiden ger vi dig tips om hur du hittar rätt företagspresent för dina anställda och kunder.

En av de största utmaningarna då det gäller företagspresenter i form av t.ex. julklappar är att det ofta handlar om ett stort antal gåvor som skall passa alla. Det finns sällan tid eller resurser att ge olika presenter till alla. Det finns också risk för att det upplevs som orättvist.

Var hittar man företagspresenter?

Att googla julklappar företag är sällan rätt väg att gå då du söker presenter. Det finns helt enkelt för många aktörer som siktar in sig på ämnet. Istället är det enklare om du besöker något av de företag som specialiserar sig på presentreklam. Hos flertalet av dessa aktörer kan du också beställa presenter direkt. Parnass är en av de sajter där du hittar du allt från gåvokort till hushållsartiklar och godislådor som julklappar till kunder och anställda. Då får du också önskad logo eller budskap direkt på produkten, utan att behöva gå till en tredje part för att få det fixat.

Hur man hittar den perfekta företagspresenten

Det är lätt att skicka en företagspresent, men att hitta den perfekta kräver lite mer eftertanke och omsorg. Bra företagspresenter tar inte bara hänsyn till dina krav utan även till presentmottagarens behov och önskemål.

Så här hittar du den perfekta presenten till dina anställda eller kunder.

Fastställ en budget

Även om du inte har en fast siffra i åtanke bör du ha en ungefärlig uppfattning om din budget per gåva för varje anställd eller kund. Den här siffran kommer inte alltid att vara densamma – den summa du spenderar på en årlig födelsedagspresent till en anställd kommer att se annorlunda ut än en speciell företagsgåva till en VIP-kund.

Om du känner till din budget kan du hitta de bästa företagspresenterna som du har råd med. Om du vet om du kan spendera 150 kronor eller 750 kronor per anställd på en gåva gör det din urvalsprocess enklare.

Tänk på mottagarens smak

Att ge gåvor utanför arbetet handlar om att göra mottagaren glad. Det gäller även för företagsgåvor. Även om du kanske har ett annat mål i åtanke, till exempel att få en kund att skriva kontrakt eller behålla en kund, är det alltid en bra idé att ha mottagarens smak i åtanke när du väljer dina företagsgåvor.

Tänk på din relation med den anställde, kunden eller intressenten. Tänk på vad du vet om dem – deras hobbies, intressen, passioner och vad som driver dem. Detta kommer att hjälpa dig att välja den perfekta företagsgåvan till dem – oavsett om det är en pryl, en matgåva eller en upplevelsekupong.

Håll dig relevant för tillfället

Olika tillfällen kräver olika idéer för företagsgåvor, så tänk på detta när du gör din urvalslista. Den gåva du skickar till de anställda för att fira julen kommer inte att vara densamma som den du skickar som välkomstgåva till en ny kund.

Tänk på varför du skickar denna gåva och vad sammanhanget är. Om du skickar en gåva för att hedra medarbetarnas hårda arbete är ett digitalt kort med ett saldo som de kan spendera på personlig utveckling eller välbefinnande ett bra alternativ. Till semestern kan du kanske skicka ut bakverk. Allt handlar om att vara relevant och att lägga lite extra tanke på dina företagsgåvor.

Avslutningsvis – Gör ett bestående intryck

Med varje företagsgåva du skickar vill du göra ett intryck av att du har ett bra företag att arbeta för eller med. Se till att bifoga en handskriven lapp när det gäller gåvor till befintliga kunder och anställda. Det ger en personlig touch, särskilt om mottagaren firar en milstolpe eller går igenom en svår tid.

Om du skickar en företagsgåva för att söka nya affärer kan du lägga till en reklamprodukt med din företagslogotyp eller bifoga ditt visitkort med en anteckning om att ta kontakt. Men överdriver inte med detta – du vill fortfarande att din företagspresent ska kännas som en äkta gåva.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *