Hyllad Gin & Tonic-glögg gör comeback 1 november

gt glögg 2020

Succén är snart tillbaka när Swedish Tonic nu återlanserar sin omåttligt populära Gin och Tonic-glögg med förfinade julsmaker. Förra året såldes 10 000 flaskor på ett dygn och den vältande efterfrågan lär bli minst lika stor vid släppet 1 november 2020.

Ny förfinad smak

I år är glöggen tillbaka med ett förfinat recept och innehåll. GT-glöggens bas består av Swedish Tonics prisbelönta tonicsirap, gin, samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar & stjärnanis.

gt glögg 2020

En värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.

– Vi har gett julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i möte med den varma men inte allt för söta julen, säger Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic.

gt glögg julen 2020

Oerhört populär glögg i Sverige

Förra året sålde Swedish Tonics GT-glögg slut på ett dygn med över 10 000 sålda flaskor.

– Glöggens popularitet glädjer oss och visar folkets kärlek till vår mest älskade högtid och den omättade hypen av gin och tonic. Vi har lagt mycket tid på förbättring och skapat en häftigare smak med schyssta råvaror, långt bortom den klassiska glöggen fortsätter Anton.

gt glögg lanseras november 2020

Glöggen är tillverkad av naturliga ingredienser i Sverige. Årets glögg lanserar både med och utan alkohol för att tilltala alla smaker och preferenser.

Gin & Tonic-glöggen släpps 1 november i utvalda Systembolaget-butiker och för beställning på Systembolaget.se med artikelnummer 778559. Alkoholhalten är 12% och priset 170 kronor.

Den alkoholfria varianten har ett pris på 79 kronor och finns på www.swedishtonic.com, Designtorget, Cervera och utvalda återförsäljare.

Serveringsförslag

Glöggen kan serveras både varm och kall. En varm servering tillför julkänsla i såväl doft som smak. Tillför en extra känsla genom att addera och dekorera med rosmarinkvist, lingon, stjärnanis, kanelstång eller varför inte apelsinzest.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *