Hyra båt – en perfekt semesterplan

hyra båt på nätet

Har det blivit dags att göra något nytt på semestern? Kanske att kombinera naturupplevelser med en skön stund där familj och vänner lugnt umgås. Och när vi säger naturupplevelser menar vi inte att campa och stå i regnet. Nej! Här handlar det om något helt annat.

Att hyra båt och spendera några härliga dagars seglandes i exempelvis Stockholms skärgård är det få som tackar nej till. Varför är en båtsemester så bra? Det berättar vi i nästa rubrik, så gå ingenstans och läs bara vidare. 

Båtsemesterns härliga stunder

Varför en båtsemester? Först och främst kommer du att njuta av vackra vyer samtidigt i sällskap av dina nära och kära. Vackra vyer består inte bara av sjöutsikter. Långt ifrån. Du kan givetvis stanna vid en utvald kust och besöka närmaste stad samtidigt som du får lite extra tid på dig att njuta av semestern utan att behöva packa upp dina saker. De kan du lämna på båten. Enkelt, praktiskt och uppskattat. 

Du får en fantastisk chans att lära dig nya saker såsom segling eller fiske, beroende på vad som faller dig i smaken. 

Vill du ta en båtsemester i Sverige är Stockholms skärgård och västkusten två självklara favoriter men det finns givetvis flera andra platser du kan berika din båtsemester med. Vill du njuta av utlandets fantastiska båtturer? Då kan du självklart rikta blicken mot heta Spanien, makalösa Kroatien eller Italien där du överväldigas av anrik kultur i kombination med mat du inte kommer att glömma det första taget. 

Att tänka på

Vad ska du tänka på när du ska hyra en båt? Här kommer några bra tips du ska lägga på minnet:

  • Hyr båten i god tid. Varför? På så sätt får du chansen att få bättre priser samtidigt som du är säker på att du har en båt väntandes på dig när semestern närmar sig
  • Bestäm var du vill åka. Är det Stockholms skärgård som gäller? Eller vill du helst ner till västkusten? 
  • Gör en lista över vad du behöver ta med dig. Om du behöver hjälp med den kan du alltid titta på nätet eller fråga uthyrningsföretaget för tips. 
  • Bestäm när du ska åka och vem du ska ta med. Planera helt enkelt hur din båtresa ska se ut, vilka platser du ska besöka och var du ska stanna. 

Lycka till och ha roligt! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *