Hyundai presenterar Camp Zero – utsläppsfri camping med IONIQ 5

camping bil

Hyundai fortsätter att inspirera om möjligheterna att köra helt elektriskt och utsläppsfritt. Nu presenteras Camp Zero powered by IONIQ 5 – en helelektrisk kombination av Hyundais prisvinnande elbil och en minimalistiskt designad husvagn. Allt som behövs för en maximal campingupplevelse, varsomhelst, inklusive alla tänkbara elektriska bekvämligheter – med strömförsörjning från IONIQ 5. 

Sommaren är här och nu väntar en efterlängtad semester där mikroäventyr och att upptäcka den svenska naturen står inskrivet i många kalendrar. Outdoor-trenden och utflykter på hemmaplan ökade kraftigt under pandemin – ett intresse som växer sig fortsatt starkt även i år.

Unik Vehicle-to-Load funktion

Hyundai camp zero

Tidigare har valet av campingplats begränsats efter strömtillgång, men tack vare Vehicle-to-Load-funktionen (V2L) hos IONIQ 5 öppnas det nu upp för helt nya möjligheter. V2L gör att bilen kan agera stor powerbank och därför strömförsörja exempelvis en Camper, även om den är parkerad helt off-grid på de mest magiska av platser.

– Med Camp Zero fortsätter vi att inspirera och berätta om alla unika fördelar med att köra elbil och utsläppsfritt. V2L-funktionen hos IONIQ 5 skapar en frihet och möjlighet att vara uppkopplad även ute i naturen. Den utesluter dessutom behovet av stormkök och elaggregat som är skadliga för miljön. Kombinationen av lång räckvidd, ultrasnabb laddning och rejäl dragvikt gör verkligen IONIQ 5 till den perfekta familjebilen för en roadtrip på semestern, berättar Tobias Joelsson, PR & Informationschef på Hyundai Sverige. 

Camp Zero powered by IONIQ 5

camp zero husvagn Hyundai

Camp Zero powered by IONIQ 5 är ett ekipage bestående av Hyundais elbil som utsetts till World Car Of The Year 2022 samt en MINK Camper. Tack vare sin strömlinjeformade design och nettovikt på endast 520 kg är MINK Camper som skapt för att kombineras med elbil.

En enkel match för IONIQ 5 med dragvikt på hela 1600 kg. Camp Zero är utrustad med elektriska bekvämligheter som induktionshäll, espressomaskin, vattenkokare, eldriven kyl/frys, högtalarsystem och även ljusslingor för att sätta rätt stämning i sommarnatten.

camp zero husvagn från Hyundai

Både IONIQ 5 och Campern har inbyggda 230v- och USB-uttag så campare kan koppla in och ladda all tänkbar utrustning. Campern är dessutom försedd med solpaneler på taket för att ge stöd till vagnens 12-voltsbatteri. 

Första modellen från elbilsvarumärket IONIQ

Hyundai ny elbil

IONIQ 5 är den första modellen från Hyundais elbilsvarumärke IONIQ. Bilen erbjuder tack vare plattformen E-GMP en hjulbas på 3000 mm, vardagsrumslik interiör, fyrhjulsdrift, ultrasnabb laddning (10–80% på 18 min), räckvidd på 507 km och dragkapacitet på 1600 kg.

Vehicle-to-Load ger en effekt på 3,6 kW och nyttjar bilens batteripaket för att ladda husvagnar, andra elbilar och utrustning tills det återstår minimum 20% batterikapacitet för transport till närmsta laddare. 

ny husvagn från Hyundai

Camp Zero powered by IONIQ 5 kommer under sommaren turnera runt Sverige med inbjudna gäster samt tävlas ut som weekendäventyr till konsumenter och Hyundai-fans.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *