I maj är det dags för Skandinaviens största klockauktion – Kaplans Klockkvaliteten

Sedan 90-talet har Kaplans auktionerat ut klockor av världsklass och den 18 maj är det dags igen för Klockkvaliten.

Allt sedan starten av våra kvalitetsauktioner har det publika och massmediala intresset för klockor växt sig starkare och starkare. Idag har kvalitetsklockor fått en mer tongivande plats i var mans garderob, något som syns tydligt i de senaste årens starka auktionsresultat. På höstens auktion såldes klockor för över 9 miljoner SEK.

Det är fantastiskt att vi har förmånen och förtroendet att sälja dessa objekt som skapar auktioner av den här kalibern. Det har vi både säljarna och köparna att tacka för, säger Michael Kaplan, VD för familjeföretaget Kaplans.

En internationellt uppmärksammad auktion

Det är inte bara miljonförsäljningar som gör att auktionen uppmärksammas långt utanför Sveriges gränser.

Sverige har generellt sett ett gott renommé bland klockkonässörer och samlare när det kommer till välbevarade kvalitetsur. Vi svenskar har av tradition sett klockor som något fint och viktigt att bevara för kommande generationer och många klockor har enbart haft en ägare, alternativt ärvts inom familjen. Det gör att vi ofta får in orörda klockor utan utbytta delar, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans klockvärdering.

Klockkvaliten erbjuder klockälskaren den ultimata kombinationen av samlarklockor och kvalitetsur, alla handplockade av Kaplans experter. Du hittar ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor med spännande proveniens från märken som Rolex, Patek Philippe, Omega, Jaeger-LeCoultre, IWC m.fl.

Inför Klockkvaliten kontrollerar vi varje enskilt objekt grundligt för kunna ge köparen en utförlig och komplett beskrivning av klockans skick. Urverk, urtavla, boett och länk graderas i en skala från ett till tio där tio är högst. Detta tillsammans med detaljerad information, bilder och möjligheten att delta på auktionen online, gör att det är lätt att bjuda på auktion hos oss, fortsätter Georgios.

Inlämningen har avslutats för auktionen och nu kan man ta del av vårens objekt på Klockkvaliten.

Auktionsnummer 9 och 10, Rolex Oyster Perpetual med ett utrop på 65 000 och 47 000 SEK.
Auktionsnummer 4, ROLEX, Oyster Perpetual med ett utrop på 67 000 SEK.

Auktionsummer 61, ETERNA-MATIC, Super Kontiki från 1967, med ett utrop på 22 000 SEK.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *