Idag kommer nya ONE – Den största snuslanseringen under år 2020

bästa snus nyhet 2020

I dag har Swedish Match sin största snuslansering under 2020, med förlanseringen av den utökade och uppdaterade produktserien ONE. Två helt nya smaker, Skogsbär och torkad frukt samt Apelsinblom och örter, adderas till serien.

De tre ordinarie ONE-produkterna görs också om med ett helt nytt prillpapper, tobaksbas och design. Ambitionen är en mer kraftfull smak och en välfylld prilla för Sveriges en miljon snusare. I Swedish Match egna snusbutiker kommer en ONE-dosa att kosta 39 kronor.

Portionspåsarna i samtliga ONE-produkter blir nu mer välfyllda och får ett ökat tobaksinnehåll. Det nya prillpappret, som Swedish Match är ensamma i Sverige om, är också tunnare än det tidigare och ger produkterna en kraftigare tobakssmak än de tidigare ONE-produkterna.

ONE lanserades ursprungligen 2017 och var då en vidareutveckling av Swedish Match mest klassiska varumärken General och Göteborgs Rapé. Nu blir ONE ett uttalat eget varumärke hos Swedish Match, och får en egen prägel. 

– Förutom att förbättra våra befintliga ONE-produkter utökar vi också med två helt nya produkter, vilket sammantaget gör det här till vår största snuslansering under 2020. Den här lanseringen sker under speciella omständigheter, och jag vill rikta ett riktigt stort tack till alla i vår fabrik i Göteborg som slitit hårt för att vi skulle kunna hålla vår tidtabell och lansera som planerat, säger Robin Rydgren, Brand Manager på Swedish Match.

De fem ONE-produkterna kommer att benämnas utifrån dosans färg, nämligen ONE Svart (smak av bergamott och läder), Vit (bergamott och citrus), Blå (enbär och trä), Grön (skogsbär och torkad frukt) och Gul (apelsinblom och örter). 

Inför denna lansering har Swedish Match, förutom marknadsanalys, också gjort djupintervjuer med cirka 200 snusare som besökt Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Lund, Åre och Strömstad. 

– Våra butiker är en unik kunskapskälla, sedan vi öppnade har vi haft över två miljoner besökare. Därför tyckte vi att det nu var angeläget att lyssna på våra trogna konsumenter direkt, och höra vad de tycker saknas i snuskylen i dag. ONE ligger helt rätt i det mellanprissegment där en ökande andel av den svenska snusarna befinner sig i dag, och där är det vår förhoppning att nya ONE landar rätt för Sveriges en miljon snusare, säger Robin Rydgren. 

Nya ONE börjar i dag att säljas i Swedish Match egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Lund och Åre), samt på www.swedishmatch.se under morgondagen. Under de två kommande veckorna lanseras de nya ONE-produkterna brett i den svenska dagligvaruhandeln. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *